tialachan

The Best I Ever Had.

Publicerad 2012-09-29 20:54:09 i Allmänt,

- The Swellers (2011).
 
Jag köpte mig en cykel i måndags. Det var ett mycket bra inköp, måste jag säga. Jag använder den så fort jag ska någonstans (kanske inte till tvättstugan, men i övrigt). I onsdags tragglade jag med lysena. Det var fruktansvärt, först så skruvade jag fast hållaren åt rätt håll, sedan trodde jag att det var fel, och när jag vänt på den upptäckte jag att lampan satt åt fel håll så jag fick skruva om den en gång till. Bakljuset var lika illa, fast att jag fick använda ett av mina skosnören till att hålla fast behållaren för att sadeln är så låg att det inte finns utrymme att sätta fast behållaren till lampan på. Typiskt, men nu sitter den fast och jag vet med säkerhet att det är min cykel, haha.
 
Idag kollade jag några avsnitt av Gossip Girl och sedan åkte jag (på min älskade cykel såklart) och handlade en massa mat på Coop. Väl hemma planerade jag barndanslektionen till på måndag och balettmetodiken till på tisdag, samt Jazz-metodiken likaså. Sedan räknade jag lite matte. Jag gav upp ganska snart och började laga potatisgratäng med fläskytterfilé (det var billigt idag) och champinjonsås, varav den sistnämnda blev en flopp. Jag måste helt enkelt inse att min kusin är en fruktansvärt bra kock. Hon är fruktansvärt bra på det mesta, hon däruppe i Gällivare.
 
Köttet blev bra, tyvärr lite bränt men ändå ätbart. Jag är nog inte helt värdelös på att laga mat ändå, haha.
 
Imorn blir det mer plugg, matte, metodik, flamenco, dansmanifestation, laga mat, Gossip Girl, dansa.
 
Jag tror jag ska börja sticka igen, behöver vantar till vintern. Sockor skulle inte sitta helt fel heller, men hälen verkade så svår så jag får se om jag har tålamod till att sticka sådana. Garn finns det gott om här hemma, men kanske inte lika mycket tålamod.
 
Puss <3

Dansa Pausa

Publicerad 2012-09-26 07:44:59 i Allmänt,

- Panetoz (2012).
 
Inatt drömde jag om väldigt mycket saker/händelser. Någonstans under natten drömde jag att håret i min lugg bara föll av, hårstrå efter hårstrå. Det har nog att göra med ett av Gossip-Girl-avsnitten jag såg igår där det var två elaka tjejer som hällde över någon blå vätska i en annan tjejs hår. Nu när jag vaknade för en stund sedan så hade jag en ännu mer konstig dröm. Jag satt på ett tåg till Sveriges nordligaste stad, vilken nu det kan vara (inte kiruna i min dröm iaf), och när jag hoppade av så var jag i en by på medeltiden. Där bodde samer och spanjorer. Samerna hade bott där och sedan hade spanjorerna kommit dit. Allteftersom lärde de sig varandras språk och sedan dess hade de levt i fred med varandra. Sedan var det något typ av festival-liknande grej på gång och jag befann mig (som sam) i ett lägenhetshus. I drömmen slår statusen "prinsessa" ner över mig och helt plötsligt är det någon som skjuter mot vår lägenhet. Jag tar skydd vid sidan om fönstret och kikar ut för att se om jag kan se vem som skjöt. Jag såg en manlig siluett i ett av fönstren i huset mitt emot. Jag och min samiske väninna går ut och det utbryter krig mellan samerna och spanjorerna. Staden vi en gång bodde i blev en enda stor krater där en massa människor slogs med varandra. Någonstans så insåg vi/jag att spanjorerna vunnit, och vi hoppade över kanten vid skogsbrynet och sökte skydd längre bort från staden. Vi kommer till ett ställe där vi möter en spanjor, och vi kommer direkt på att han 1. är otroligt snygg, och 2. han står på vår sida, så han hjälper oss gömma oss. Det visar sig att han jobbar som ljudtekniken för spanjorernas ledare och vi får gömma oss på hans kontor som låg bakom spanjorernas läktare. Sedan ska vi rymma, vi springer ner i korridorerna under kontoret och kommer ut i något typ av hus där det bor en spansk familj med en massa barn som tittar på mig när jag smyger in i huset. Jag letar efter en utgång. Dörren jag kom igenom gick i lås och gick inte att öppna. Jag såg en utväg genom fönstrena och tänkte att jag skulle kunna klättra ut genom fönstrena. Jag frågar ett av barnen om de skulle kunna öppna dörren jag kom igenom, och när de svarar Ja så dyker det upp ett vridlås och dörren går att öppna. Sedan tror jag att min väckarklocka ringer. Jag har säkert missat en massa detaljer, men det hände så mycket!
 
Puss <3

I Was Here

Publicerad 2012-09-18 19:59:22 i Allmänt,

- Beyoncé (2011).
 
Lyckan som uppstår när man upptäcker att man suttit och pluggat i några timmar, samt lärt sig något och man har skrivit i alla fall en halv sida.
 
Några minuter senare...
 
Paniken som uppstår när man upptäcker att man har pluggat tillräckligt för att glömma att man hade tvättid kl 19:00. Tur att ingen tagit maskinen för mig, hehe.
 
Denna vecka äter jag makaroner. Makaroner och korv. Makaroner och (hemmagjorda) köttbullar. Tur att jag inte längre har ägg hemma, för då hade det blivit makaroner och stekta ägg. Man blir ganska trött på makaroner. Nu äter jag rostat bröd med kokta ägg (därav inga råa ägg) och kaviar på, en ganska konstig kombination, men det funkar helt okej.
 
Puss <3

Waltz of the Flowers

Publicerad 2012-09-16 21:36:10 i Allmänt,

- Pjotr Tjajkovskij (1892).
 
Hoppsan. Det gick visst några veckor. Det förklaras av att jag började skolan igen och blev trött igen. Orkade inte riktigt sätta mig och skriva efter jag kommit hem från skolan. Det är väldigt långa dagar vi går. Halv nio till kvart i sex är ganska vanligt.
 
Jag läser dessutom Matte4(D+E) på komvux nu så det blir en del pluggande, men inte så fruktansvärt överdrivet. Imorgon har jag min första barndanslektion - med förskolebarn - och än så länge har jag inga större förväntningar förutom att det kommer gå hyfsat ok. Tur att jag är här för att lära mig.
 
På tisdag har vi jazz-metodik-redovisning. Det kommer nog gå bra.
 
Imorn ska jag kämpa hårt på balettlektionen.
 
Inhale. Exhale. Enjoy!
Practise! Practise! Practise!
 
Håller på och tvättar. Skulle ha tvättat tre maskiner, men så skulle jag tvingas sitta uppe till elva och vänta på sista maskinen och det kändes inte lockande, så struntade i den ena påsen och tvättade bara två. Får ta den sista... imorn.. eller något sådant.
 
Ta ria båda, ta ria ria-pi.... ta ta ria-pi ta ria ria-pi, ta ria-ihop, båda ta ria ta ria båda ta ria båda.
Kastanjett-spel till Sevillana #1. Supersvårt att spela och dansa samtidigt. Får se hur det går.
 
Planering är A och O.
 
Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela