tialachan

Empire State of Mind

Publicerad 2013-09-11 03:32:59 i Allmänt,

- Alicia Keys (2009).
 
Igår fick vi börja dansa, men tog bara en klass för våra "brickor" kom lite för sent. I vilket fall så är det väldigt bra där jag dansar nu, känns som jag kommer lära mig mycket. Har tagit fyra klasser än så länge. Contemporary (modernt), Horton (modernt), Theater Dance (talar för sig själv) och balett. Imorn har jag tänkt vara ledig och gå och försöka shoppa lite mer träningskläder. Man svettas som ett djur på klasserna så det går åt mycket kläder. Förra veckan och veckan då vi anlände så var det nog bortåt 25-30 grader ute. Nu börjar hösten komma så nu är det kanske 20-25 grader. Inte konstigt att det är varmt i danssalarna.
 
De här två dagarna har jag och Magdalena gått till och från skolan, som ligger ca 1h bort om man går och måste stanna vid varenda övergångsställe. Vi gick dock inte hem idag, tog tunnelbanan istället. Det tar nog mellan 5-10 min med tunnelbanan. Tror man blir lite bortskämd när det går så fort.
 
Måste säga att det kan vara lite jobbigt ibland att bo i ett rum om fyra personer, eftersom rummet är ganska litet och det inte finns så mycket ytor att lägga saker på. Jag brukar alltid sprida ut saker omkring mig (och ha det ganska stökigt) för att kunna känna mig hemma, men på min sida av rummet så är det ganska stökigt, så det är bra, hehe. Jag hade tur som hamnade i ett rum med tre okända personer, fint att få lära känna lite andra människor också. Ännu mera tur är ju att två av rumskamraterna är från Sverige. Det kanske jag har skrivit redan förresten.
 
Klockan är ca 21:30 här, och i Sverige är klockan ca 03:30, det är konstigt att veta att (nästan) alla ligger hemma och sover nu och ska gå upp om några timmar. Jag som har en hel natt framför mig.
 
Puss <3
 
 
 
 

Del av din värld

Publicerad 2013-09-07 05:52:46 i Allmänt,

- Den lilla sjöjungfrun (1989).
 
Ja, även den mest källkritiska kan göra fel när man litar för mycket på sin förmåga. Låten jag tänkte på när jag döpte de senaste logginläggen var låten i Den Lilla Sjöjungfrun, "Del av din värld". Låten jag har refererat till är från Alladin (1992), "En helt ny värld". Suck, för många intryck på en gång.
 
Igår besökte jag och Magdalena Brooklyn Bridge tillsammans med hennes ena rumskompis och dennes vän.
 
 
Bron var ganska lång, och ganska långtråkig egentligen, men det var fin utsikt bortanför stängslet och alla linor och säkringar. Efter bron gick vi till Brooklyn's Ice Cream Factory och åt glass, det var mycket gott. Vi tog sedan färjan tillbaka till Manhattan och spenderade resten av dagen med att undersöka självmorden som skett på The Markle. Det var lite spännande, vi diskuterade idag om det kanske spökade här. Fy, man vågar ju inte vara själv i rummet knappt, hehe.
 
Har kanske skrivit det redan, men det är otroligt bra mat på The Markle. Vi får två mål om dagen, och om man äter en tredje gång så kan man skriva upp det på rummet eller betala på plats, jättesmidigt. Jag är ledsen Sofia, men jag glömmer alltid ta med kameran när jag äter så det blir aldrig några bilder på maten! Kanske kommer jag komma ihåg det nu.
 
Passade på och tog lite bilder på rummet idag. Den övre bädden är min. Den nedan är Adelade's (hon som sitter på stolen). Det är också mitt skrivbord till höger. Stökigt, måste ju göra sig hemmastadd!
Såhär ser resten av rummet ut. Det är Rosanna som sitter på golvet. Rummisen som inte är i rummet nu är Linnéa. Vi är som sagt fyra i ett rum. Bilden nedan är "hallen" mellan själva rummet och badrummet. Det är garderober till vänster, det kanske framgår av bilden.
 
Såhär ser badrummet ut. Det är ganska litet, men det är ok.
 
Idag tog jag balletklass i New York för första gången sedan jag kom hit. Tog klass (som man säger i dansvärlden) för Janet Panetta på en danstudio i närheten av Union Square. Det säger er kanske inte alltför mycket, men Union Square är som ett torg och ligger ganska nära trettonde gatan som vi bor på.
 
 
 
 
Fortfarande Union Square. Här shoppade jag loss på Forever 21, och lite längre bort ligger HM och - det bästa - en bokaffär! Tyvärr hade de inte alla böckerna från serien jag läser nu, men de kommer kanske om ett tag. Förhoppningsvis.
 
Blir lite bildbombning på Instagram nu, och sedan sova.
 
Puss <3
 
 
 

Breathe Me

Publicerad 2013-09-04 23:06:10 i Allmänt,

- Sia (2004). Repris?

Vi har nu fått klartecken om att vi ska börja dansa på måndag! Kul!
Vi har varit och shoppat en hel del, Ewelina och Magdalena hjälpte mig köpa en ny garderob (med kläder) igår, så nu ser jag ännu bättre ut än innan ;) Vi upptäckte igår att vi blivit lurade i tunnelbanan, vi hade köpt tunnelbanekort av personer i båsen för sådana ärenden och betalade kontant, när vi sedan skulle använda korten till tunnelbanan så fungerade inte korten, och personalen (i  likadana bås) hade aldrig sett några såna kort eller varit med om såna kort. Idag köpte vi nya kort i automater och resorna gick jättebra.

Vi var på yoga häromdagen, i  en bastu. Det var varmt, var så svettig att det kan liknas med att stå i en dusch med kläderna på. Yogan kallades Moksha Yoga och studion ligger tre gator söderut om The Markle. Snart börjar jag kunna gatsystemet här på Manhattan. Det är ganska lätt med såna här adresser, t.ex. 14th street and 6th ave. Då vet man att det är på hörnet vid 14e gatan och 6e avenyn. Ju lägre nummer på street, desto längre söderut är det. Avenyerna går från öster till väster. Tunnelbanorna kan vara lite kluriga ibland dock, men bara man kollar vilken färg/bokstav de har så bör det vara ok. Idag påväg från Central Park i tunnelbanan var det två streetdansare som körde gärnet på tåget, det var jätteroligt att få se.

Handlade på Forever 21 igår,  för ca 1200 kr (ojdå!), vilket då innebar ungefär nio klädesplagg (kan ha varit fler...) varav mer än hälften var supersnygga klänningar. Handlade även på H&M för typ 500 kr, men om man åker med en väska så är det ju inte så konstigt att man behöver handla kläder!
 
 
 
Var även uppe i shoppingområdet vid Central Park och dreglade över Dior-, Chanel- och Burberrybutikerna. Vi går en hel del om dagarna och tittar i butiker och på byggnader.
 
Köpte igår en ny mobil för 15 dollar (ca 100 kr) med ett abonnemang/kontantkort (vet inte riktigt vad man kan säga att det är) för 30 dollar (runt 200 kr) som gör att jag kan skicka 1500 sms och ringa 1500 min gratis inom lande till alla amerikanska mobilnummer. Tyvärr får jag fortsätta använda Skype med alla där hemma, men här underlättar det om vi måste kontakta varandra, eller andra människor.
 
Får skriva mer en annan dag.
 
Puss <3

En Helt Ny Värld

Publicerad 2013-09-01 03:33:06 i Allmänt,

- Den lilla sjöjungfrun (1989).
Rekord. Två blogginlägg på en dag. Antagligen aldrig igen. Jag har lite fler bilder att lägga upp. Besökte Times Square idag, shoppade på Victoria's Secret och Forever 21. Åt Big Mac på Mc Donald's. Inte alls så farligt som alla säger att det är. Och det finns ju små storlekar. Det gör det faktiskt. På VS köpte jag lite underkläder och lite parfym/body lotion. Blev en större summa än vad jag hade tänkt mig, men det var verkligen värt. Nu har jag något att ta med mig hem i alla fall. Lär väl hinna med att köpa en massa annat också, men ändå. Från Forever 21 fick jag med mig en orange/korallfärgad tight klänning och en svart klänning. Har inga galgar så kunde inte ta några bra bilder på kläderna. Och orkade inte arrangera underkläderna på ett snyggt sätt så bilden blev tyvärr inte någe vidare.
 
Men här nedan är några av bilderna från idag.
Times Square.
 
Paketet från Vicotria's Secret. Jag vet faktiskt inte vad det är för dofter, jag orkade inte välja. Samma sak som med linnet jag köpte i torsdags, orkade inte prova det. Hoppas nu bara på att paketet nedan blir till större glädje än linnet. Det där under paketet är förresten mina ben. I ett par byxor.
 
Det här är skorna jag köpte i torsdags.
 
Det här är en gelé-orm från en godisbutik.
 
TAXI-BIL! Har åkt taxi två gånger nu. Tunnelbana, tur och retur.
 
Har inget batteri på datorn längre.
 
Puss <3
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela