tialachan

Starships

Publicerad 2012-07-26 14:04:46 i Allmänt,

- Nicki Minaj.
 
Den låter har cirkulerat på radio och i min telefon en hel del se senaste dagarna. Den blir bara bättre och bättre, även om jag skulle vilja klippa bort den jobbiga "instrumentala" delen.
 
I tisdags var jag på dejt. Han bjöd mig på glass, men var tvungen att kasta sin för den smälte bort, och sen spelade vi minigolf (JAG VANN!) och sedan köpte vi med oss mat på Rhodos och satte oss hemma hos honom och kollade på Family Guy och spelade skjut-zombie spel (jag vann 1/3 ggr). Mycket trevlig dag. Denna uppföljdes med en till mycket bra dag, alltså gårdagen. På något lustigt sätt fick han för sig att han skulle börja gå upp tidigt, för han var vid busstationen och hämtade upp mig kvart i åtta på morgonen (dåliga bussförbindelser). Vi åkte till Djulö och hängde där i ca en och  en halv timme. Sedan åt vi frukost (igen) och kollade på tv. Sedan åt vi och efter det åkte vi och badade i Malmen. Det var en toppendag helt enkelt.
 
I morse gick jag upp vid nio och cyklade en mil, gjorde lite styrkeövningar och körde en balettstång för att sedan avsluta med stretch. Man kan ju säga såhär: Jag laddar upp inför Stockholm-veckorna. Jag kommer vara absolut sämst, eftersom kurserna jag ska ta är på nivå M6/M7 och det är på en mycket högre nivå än vad jag är på. Proffsen kommer ju vara där. Men det sägs ju att man ska träna med dem som är bättre, så kommer man själv att utvecklas bättre. Jag får hoppas på att det kommer bli så. Åh jag fasar inför att se alla de andra dansarna. Fast jag får se det som så att jag faktiskt FÅR se alla de där proffsen, det är inte ofta man får göra det.
 
Fick min första ordentliga lön igår. Den täckte båda hyrorna för Juli och Augusti, men kontot skriker ändå att det saknas pengar, så jag antar att alla resor jag gjort och kommer göra har tagit en hel del pengar. Min klasskompis sa att man får unna sig saker när det är sommar, men samvetet säger att jag behöver spara lite grann eftersom jag kanske har en ganska stor resa framför mig... om ett år, haha.
 
Jag vann bara med fyra poäng, föresten. I minigolf, alltså. Men det var en vinst! Jag är en dålig vinnare, haha.
 
Här är en bild från i Fredags, men den visar tyvärr inte lockarna, men håret ser mycket bättre ut än vad det gjorde första gången då jag rullade upp det. Det blev ändå väldigt bra. Jag är nöjd med det, och ska nog ha så när jag ska fira födelsedag. Skillnaden när jag satte upp håret i fredags från i onsdags är att rullarna rullades ovanpå håret, istället för underifrån. Håret läggs alltså under rullen så att topparna pekar uppåt när man lägger fast dem på rullen. Nackdelen med mina rullar är att de är kardborre, så när jag ska ta bort dem blir lockarna ibland rufsiga.
 
Dagens I-landsproblem.
 
Puss <3

Epic

Publicerad 2012-07-22 16:54:11 i Allmänt,

- Sandro Silva, Quintino.
 
Denna helg har varit lite annorlundare än vanligt. I Fredags var jag på fest hos Bisse, vilket var mycket trevligt. Jag körde upp håret i rullar och sedan blev det bättre än vad jag hade hoppats på. Tyvärr funkade inte bilduppladdaren idag så får lägga upp en bild någon annan dag. Fredagskvällen var mycket rolig i övrigt, träffade gamla klasskompisar som jag inte ser så ofta. Vi var på Harrys och dansade en hel del. Sprang till gamla palladium för att toakön var för lång på Harrys, haha. Dansade hela kvällen i princip. I går var jag på Statt med Elina, och det var mycket roligt det också. Jag hade aldrig varit på Statts nattklubb förut så det var trevligt att möta ett nytt ställe. Jag har inte tänkt på att man kommer in där det ÅRET man fyller 20. Har tänkt att det är från det att man fyller 20, men så var det ju inte.
 
Träffade en hel drös med människor (kända och okända) under gårdagskvällen, vilket var mycket trevligt. Jag råkade dessutom stöta på en Spotifylista med mycket bra musik hemma hos Elina, av ren slump, när jag skulle ta fram en låt. Jag hoppas denna länk gör att man kommer rätt nu.
 
Who Is Ready To Jump
 
Det var mycket roligt att hänga med Elina, det har vi inte gjort på flera år, så det var på tiden att vi gjorde det. Ska träffa henne om ett tag och ska motionera med henne.
 
Har spenderat dagarna med att läsa böcker, lyssna på ljudbok och sola. I torsdags besökte jag Katrineholm en snabbis och köpte en T-shirt, en sport-BH och lite godis. Och nya räkneblock till att jag ska börja plugga matte till hösten. Ska bli spännande att se hur det kommer gå med det. Har börjat repetera Ckursen (ska läsa D) och än så länge går det... bra (Läs: långsamt). Ska försöka plugga lite mer nästa vecka.
 
Puss <3

No Woman No Cry

Publicerad 2012-07-18 15:41:38 i Allmänt,

- Bob Marley.
 
Jag läste ut Syndromet för någon halvtimme sedan. Jag är ganska splittrad över min åsikt om slutet, och hur lång/kort tid det tog och vad som hände.
 
Jag satte i pappillotter (hårspolar, om jag råkat skriva hundrasen - oj hur skulle det se ut?!) i håret förut efter att jag tränat, och tog nu, för någon stund sedan, ut dem. Man ser ju vad jag gjort för fel med spolarna. För långt ner, och det skulle behöva sitta två stycket emellan de övre och de undre spolarna.
 
          
 
Själva slutresultatet (om jag sätter upp de långa partierna) blev ändå ganska bra. Jag är så pass nöjd att jag kan visa mig inför folk med detta.
 
 
Sen får jag ursäkta den dåliga skärpan, jag är inget stativ. Och tandborstarna, hehe.
Rulla upp håret är något jag kommer fortsätta med i sommar, har födelsedagar framför mig. Billigare än att permanenta (mamma, den var till dig!) och så kan jag ju välja om jag vill ha rakt eller lockigt hår. Å andra sidan så tar ju detta ganska lång tid så jag kommer ju behöva planera i förväg. Och köpa hårspray.
 
Puss <3
 

Elephant

Publicerad 2012-07-17 21:51:58 i Allmänt,

- Alexandra Burke ft. Erick Morillo.
 
Den senaste veckan har gått åt till att läsa, sola, spela The Sims 2 och läsa Syndromet, samt att cykla, gå eller dansa (+träna). Jag dansar en av examinationerna i balett från i våras, har fastnat för den som vi gjorde i åk1-klassen. Har en videoinspelning av den och kvällskurs-examinationen som jag dansar för mig själv ute på altanen. Inte själva examinationen i sig utan själva materialet är inspelat för att vi skulle kunna öva på det inför examinationerna. Det har jag gjort nu i nästan en vecka. Känner mig lika dålig som när jag började, men börjar få lite känn på ryggen igen som jag hade när jag slutade dansa för terminen (då alla teoretiska examinationer satte igång). Har varierat mellan att gå och cykla en mil om dagen, idag gick jag, vilket tog mycket på kroppen. Jag vet inte vad jag gjorde men kroppen var helt slut när jag kom hem, så det kan nog ha varit så att jag hade ett snabbare gång-tempo idag än annars. Det är inte riktigt en mil, vägen som jag går. Det är kanske runt 9 km, eller 9,9 km. Inte riktigt en mil, alltså, så därför tar det bara en halvtimme att cykla runt.
 
Nu behövde jag egentligen inte byta stycke, men jag misstänker att texten blir ganska mastig att läsa om jag skriver det i ett enda långt stycke, så delar det i två istället. Jag har kommit på att när jag cyklar så tränar jag konditionen, pulsen (flåsar som en hund i uppförsbackarna), men när jag går så tränar jag inte konditionen alls. Jag gick i ett väldigt snabbt tempo (eller det kändes snabbt) och var inte alls särskilt andfådd. Tanken som uppstår när jag skrivit detta är att jag inte gick tillräckligt fort, haha. 
 
 
Den här boken jag läser, Syndromet, är mycket, mycket spännande. Såhär låter handlingen som skrivits på baksidan av boken:
 
"En lovande ung forskare vid ett forskningsinstitut i Zürich har just lämnat in sin sista rapport när han utsätts för ett ohyggligt psykologiskt experiment.
  En förförisk ung kvinna anländer till Florida, där hon från sitt hotellfönster kallsinnigt skjuter ihjäl en rullstolsbunden man och kort därefter tar sitt eget liv.
  En psykolog som hjälper patienter att konfrontera bortträngda trauman genom hypnos kämpar med sina egna, djupt dolda demoner.

Mellan dessa skenbart skilda händelser blottas successivt ett olycksbådande samband. Spåren leder till en vetenskapsman som i ett utstuderat ont syfte utför skrupelfria experiment på den mänskliga hjärnan.
  Den avgörande frågan lyder: tänk om du inte är den du tror dig vara? Och om du bakom väggen av falska minnen som utgör din identitet har ytterligare en uppsättning av minnen - så fruktansvärda att det är säkrast för alla att de aldrig kommer till ytan ..."   
 
Prologen, det allra första kapitlet i boken, handlar om den unga forskaren i Zürich, och var rätt brutalt mot slutet. Jag trodde först inte att jag skulle våga läsa vidare, men det som kom efteråt var rätt ytligt vilket var bra just för att jag skulle våga läsa vidare (tror jag). Sedan mötte man den förföriska unga kvinnan, Nicole Sullivan, Nico eller Nikki. Därefter, genom henne, möter man psykologen Jeffrey Duran som lider av agorafobi (fobi för offentliga platser).
 
Mycket bra bok, har inte läst klart den än, har ca 100 sidor kvar (av 500), och det händer mycket. Den är helt klart läsvärd, även fast att man i början undrar vad det hela har med psykologiska experiment att göra, men när saker och ting börjar rulla så kan man inte lägga ifrån sig boken. Jag har i princip sträckläst i två dagar (därav 100 sidor kvar) så jag är helt fängslad av den. På ett sätt vill jag inte att den ska ta slut, för då är den ju - ja just det - slut! Ungefär som med alla böcker jag läser. Det tar ett tag innan jag kommer in i dem, och när det sker går det inte att dra mig ur dem.
 
Mitt smeknamn är numera, utsett av mig själv, "Eremit-Jenny". Jag och Ewelina har bildat Eremitklubben och vi ska eremita tillsammans när vi är tillbaka i Piteå. Jag skrattar för mig själv när jag skriver detta och tänker på Ewelina. Jättekul!
 
Det är bara (bläddrar i kalendern)... 4 veckor kvar tills jag återvänder till Piteå, 2 veckor tills jag åker till Vallarnas med mamma och 3 veckor tills jag åker till Stockholm för att dansa på Balettakademien. Och så fyller jag ju år däremellan. Ja just det, det hade jag nästan (nästan) glömt.
 
Puss <3

Monday Morning

Publicerad 2012-07-09 10:43:21 i Allmänt,

- Melanie Fiona.
 
Pappa och co kom hem från Öland i lördags kväll. Det var nog skönt att ha dem hemma igen, trots att jag för det mesta föredrar att vara själv hemma. I lördags så installerade jag The Sims 2 till min bror, och jag ångrar mig nu bittert eftersom han måste ha hjälp hela tiden med saker och ting, alla tider på dygnet (känns det som). Tur att det idag kommer vara skapligt bra väder för då kommer han inte få spela hela dagen och då slipper jag höra honom skrika efter hjälp hela tiden. Tyvärr är inte vädret sommarsuperbra, men nästan i alla fall.
 
Jag har en (än så länge) ledig vecka framför mig för att sedan jobba i helgen. Någon punkterade föresten mitt cykeldäck i torsdags så jag fick åka buss hem med den då.
"Men hur fick du hem cykeln?"
"Jag tog bussen på cykeln".
Lite sisådär rolig konversation med min mamma. Sedan tog jag bussen på fredagen, både till och från stan, och kände mig fruktansvärt lat och i överflöd av energi. I lördags spelade jag Thesims2 och solade och läste lite Morden i Midsomer (Skrivet i blod) tills pappa och co kom hem. Jag blev väldigt förvånad över hur karaktärerna i denna bok av Morden i Midsomer skiljde sig åt från TV-karaktärerna. Det var inte mycket bortsett från Tom Barnaby's... ja, ska man kalla det ironi, kanske, mot sin inspektör Gavin Troy. Denna karaktär var mycket mer lik inspektör Scott som svärmade för alla kvinnor i berättelserna. Jag hade inte fått det intrycket av inspektör Troy att han var sådan, men TV gör väl som de vill. Barnaby skulle föresten vara mycket tjockare än vad personen som spelar Barnaby är, och mycket surare desutom.
 
Katarina Johansson - Badskumt.
Sarah Waters - Tipping the Velvet (Kyssa sammet).
 
Jag funderar på om jag ska läsa Sarah Waters The Night Watch när jag kommer tillbaka till Piteå, men jag kommer nog ha så mycket med matten och skolan att jag kanske inte kommer orka göra det, men det skulle vara roligt att läsa den, den verkar ganska bra. Tipping the Velvet var mycket bra, så jag hoppas att Nattvakten är det också. Jag har inte bestämt mig för om jag ska läsa den på svenska eller engelska, men det är ju ett tag kvar tills jag behöver tänka på det.
 
Nu i sommar har jag tänkt läsa färdigt Morden i Midsomer-boken, läsa John Case's Syndromet och Scarlett Thomas' The End of Mr Y. Jag längtar tills jag läst klart de två första så att jag kan få läsa den sistnämnda, för den verkar mycket bra!
 
Jag hoppas jag kursiverat rätt nu. Det har jag antagligen inte. Strunt samma.
 
Puss <3

Who's That Chick?

Publicerad 2012-07-06 17:28:16 i Allmänt,

Rihanna ft. David Guetta.
 
Det finns tre alternativ.
1. Det spökar i huset.
2. Det är någon här, bortsett från jag själv, i huset.
3. Jag är fruktansvärt paranoid och inbillar mig de två ovan.
 
Jag har hört flip-flop-steg. Det knakar (huset/golvet pga person som går?), min datastol var på lägsta nivån - jag har på högsta nivån. Det har varit fruktansvärt läskigt att gå och lägga sig om kvällarna så har fått i mani lyssna på Harry Potter and The Goblet of Fire och spelat Tapbox på mobilen för att göra mig så trött som möjligt för att kunna somna och inte tänka på alla ljud utanför mitt rum.
 
Jobbet denna veckan har gått ganska bra. Har gjort klart den tilldelade våningen, ibland helt själv och ibland med hjälp. Jag jobbar på, helt enkelt.
 
Idag blir det hamburgare till middag.
Puss <3

Shake It Out

Publicerad 2012-07-04 19:07:08 i Allmänt,

- Florence + The Machine.
 
Det var ett tag sedan jag skrev senast, antar att jag legat på latsidan ett tag. Började som sagt att jobba på Statt för snart fem veckor sedan. Är inne på fjärde veckan, för förra veckan var jag ledig. Spenderade i princip hela förra veckan med att spela The Sims 2, vilket jag nu inte har gjort sedan i lördags, så antar att jag tröttnade ganska ordentligt.
 
På midsommar var jag och pappa och kompani på Nivå i Vingåker och åt mat. Vi tog båten dit och stekte hela vägen i solen. Det tog nog nästan två timmar att ta oss till Vingåker. Det tog nog en halvtimme, fyrtio minuter, att åka hem. Sedan var jag trött för jag hade suttit och roat Jacob hela vägen dit för han var fruktansvärt uttråkad hela vägen, så vi lekte "ett skepp kommer lastat" och leken som Älgarna i Brödbröder....(HAHA) Björnbröder höll på med under färden till björnarnas tillhåll. Ett klipp på när älgarna leker denna gissninglek.
http://www.youtube.com/watch?v=wXiVuVHuXhc
 
Förra veckan var jag hemma med Jacob väldigt mycket och kollade därför väldigt mycket på film. Fast Björnbröder var inte en av filmerna vi såg, men i alla fall. Kunde ha varit. Jag har försökt få (läs: tvingat) Jacob att kolla på några av de klassiska Disney-filmerna. Vi såg bl.a. Pocahontas och Djungelboken, m.fl. Utifrån hans tystnad vs. suckande och ojande så tyckte han bäst om Atlantis: Ett försvunnet rike, och sämst om Ringaren i Notre Dame. Han var inte redo för den sistnämnda. Detta roar mig inte eftersom han skrattade när folket kastade tomater på Quasimodo.  
 
Både igår och idag fick jag nog flyt på jobbet, det var nog för att jag bara städade stanna-rum, i princip. Lite roligare, rummen får mer personlighet eftersom det bor någon/några där, och det blir lite livligare i rummen av gästernas prylar. Idag kom jag på hur jag ska göra för att öka tempot i mitt städande av avreserummen. Jag ska leka att jag undervisar någon hur man ska göra för att städa ett avreserum. Det satte fart på mig. Ibland är jag smart, minsann. Jag kommer nog alltid att förbli tonåring. Aldrig växa upp och bli vuxen. Växa upp, vuxen, uppvuxen. Oj, poletten trillade ner. Suck.
 
Denna veckan så har jag cyklat till och från jobbet. Ca en mil från Marmorbyn till hotellet. Blir ca två mil om dagen. Någon gång skulle jag vilja se mig själv när jag just klivit av cykeln. Jag borde se ut lite halvt som en cowboy korsad med en gamling, så hjulbent och långsamt som jag går, haha. Det tar ca fyrtio minuter att cykla på min lilla barncykel åt ena hållet. Idag tog jag vägen över Sjöholm och Gropptorp istället för den vanliga vägen, kände att jag behövde lite mer motion. Det blev kanske tre kilometer längre än vanligt, men jag ska nog inte ta den vägen så ofta för den bestod i princip bara av backar, vilket var ganska jobbigt. Men mycket fin natur. Skönt med lite omväxling också.
 
Får se om jag ska jobba i helgen, men hoppas inte på det för då är jag kanske ledig till nästa helg, och det skulle vara skönt. Får hoppas på att folket inte bestämmer sig för att ta in på Statt hotell nästa vecka, hehe.
 
Ha det bra, så hörs vi.
Puss <3
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela