tialachan

I Love It

Publicerad 2013-11-30 05:58:00 i Allmänt,

- Icona Pop (2012).
 
Här på andra sidan Atlanten är det fortfarande fredag. Det lär kanske inte vara det innan jag är klar med inlägget, men det var det när jag började. Igår var det Thanksgiving! Åt en ordentlig Thanksgiving-middag med hela svenska gänget på The Markle. Det var jättegott och jag mådde så illa när jag var klar med all mat! De amerikanska pajerna är inte mycket att hurra för, de har ingen vaniljsås till. Bara paj och bär/annat spännande innehåll. Kalkonen smakade inte särskilt annorlunda. Blev lite besviken på den. Laxen var god, dock! 
 
 
Gårdagen började supertidigt, Thanksgivingparaden började kl 9. Bilden ovan är jag med mina klasskompisar (från Piteå) (fr.v) Liv, Ewelina och Magdalena på paraden, i full (kall) höst-mundering. Jättekalkon. Macy's. Snobben och hans vän, vad den nu heter. Söt är den i alla fall. 
 
 
 
 
En gigantisk Sonic. 
 
Jätteanka. Tror den kan vara en karaktär från någonting, men är inte helt hundra på det. 
 
Massa orkestrar! 
 
 
Jag tror det var någon som sa "The Wimpy Kid" om denna, men jag vet inte om det är så. Har aldrig hört talas om denna. 
 
Skaparna av Guitar Hero? Nej jag vet inte. 
 
Jättekalkon med indianer på ryggen? Förlåt för den dåliga bilden. 
 
Ballonger och vagnar och massa annat!
 
 
 
 
De här får vara med på ett hörn igen! (E,M, L). Hahaha! Jag medverkar genom att ta bilden, fnissfniss. 
 
 
Ska gå och lägga mig. Tror jag klarade mig innan midnatt, haha. 
 
Puss <3
 
 
 
 
 
 
 

Titanium

Publicerad 2013-11-25 03:49:16 i Allmänt,

- David Guetta ft. Sia (2011).
 
Det är nu mindre än två månader kvar tills jag (vi) åker hem. Känns sådär. Har inte turistat till fullo än, men har lite nya bilder till er där hemma. 
 
 
Detta är västra sidan av Central Park i höstsolen. Jag kom på att jag verkligen borde passa på att ta bilder medan det är höst, eftersom det går så fort när löven faller av. Det har varit jättefint här i den stora staden med alla färgglada löv. Idag var det jättekallt ute, hade inte på mig leggings under mina mjukisbyxor så kunde inte gå till skolan idag. Glömde också mössan. I fredags blev jag dålig i magen. Det kan ha varit magsjuka eller matförgiftning. Tror på det senare, eftersom jag inte mått illa hela tiden. Har heller inte spytt så magsjuka är det nog inte. Magen är fortfarande lite bubblig men jag har kunnat få i mig tillräckligt med mat för att orka träna idag, vilket har gått ganska bra. 
 
 
Var på Barnes & Noble idag, som är en stor bok-kedja här i USA. Där har de min nya serie jag läser; The Black Dagger Brotherhood av J.R. Ward. Har nu alla böckerna i serien som har kommit ut. Hoppas inte det kommer många fler. Kom ju på att jag måste få hem dem alla elva. 
 
I fredags var jag och kollade på en teaterförställning med några vänner! Beauty and the Beast. Det var tre skådespelare med, "Belle", "The Beast" och den goda fén/den onda häxan. Det var mycket dialog, den var intressant. Det stora och spännande med denna föreställningen var projektorerna. Man jobbade hela tiden med att projicera bilder för att skapa olika rum och miljöer, vilket gjorde hela upplevelsen väldigt speciell. Kommer inte riktigt ihåg om den kvinnliga huvudkaraktären hette Belle, men det hela utspelade sig i nutid och var en modern version av sagan. Tyvärr fick man inte ta bilder under tiden, men den här visar lite av vad man hade att vänta sig. Gubben (eller vad det nu är) stängde och öppnade ögonen då och då, vilket gjorde det hela lite kusligt. Det var häpnandsväckande effekter man fick ta del av i alla fall. 
 
Det här nedan är Columbus Circle. En stor skinande jordglob. Tänkte det kunde vara trevligt med något internationellt. 
 
Gatuadresserna på manhattan skrivs såhär på skyltarna. Såhär ser nästan alla korsningar ut. För oss med dålig syn så står det "One way", "Broadway" och "W 53st" på skyltarna. Nej, jag har inte varit på "Pie Face", den råkade bara komma med på bild. 
 
Datorn fungerar superbra. Den är lite krånglig ibland men bortsett från ibland så är den suverän. På tal om andra saker. Jag har kommit fram till att den amerikanska dialekten här i New York är fruktansvärt jobbig. Jag kan tänka mig att jag tycker det för att jag har sett för mycket på TV. Om man tänker på hur svenska skådespelare låter i sina roller så kan man ju tänka sig att det blir lite skillnad på amerikanerna också. Jag tycker mycket bättre om skådespelar-dialekten. 
 
 
1540 Broadway. Disney-butiken och ett gigantiskt Forever 21. Times Square. Skulle varit här när det är mörkt. Det är en syn för sig. 
 
Puss <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm Feeling Good

Publicerad 2013-11-02 02:48:08 i Allmänt,

- Michael Bublé (2005).
 
MIN DATOR HAR KOMMIT! Jag är numera ägare till en MacBook Pro, 13'3 skärm, osv osv. Den är väldigt fin, min dator. Jag är mycket glad över att jag köpte den. Problemet är ju bara att det är en Mac och inte en PC, men jag lär väl vänja mig vid det snart (programmen skiljer sig från varandra). Jag har inte döpt den än. Namnet kommer nog snart.
 
Har inte shoppat ordentligt under hela oktober, men nu är det dags att tömma plånboken lite till (datorn lämnade inget större hål i den, nej nej!) Ska försöka hitta halsduk, vantar och mössa. En sportjacka vore också något! Och en större handväska som jag kan lägga ner A4-block i. Då är det kanske ingen handväska längre förstås. Strunt samma. En väska i alla fall är det jag är ute efter. Ett par snygga högklackade skor. Höstjacka. Eventuellt vinterjacka i samma veva. Ekologiskt miljövänligt smink (lär ju vara omöjligt att hitta. Vet inte vart jag ska börja, höstacken är ta mig tusan inte liten!). En hund eller två skulle inte sitta fint heller (dålig ordvits där, haha). De blir lite svåra att få hem och ta hand om så det sista får avvakta. 
 
Har genomgått två examinationer denna vecka. Den ena handlade om en egen skapad komposition och den andra handlade om den praktiska dansträningen. Det har gått bra på båda examinationerna. Har fyra kvar nu som ska göras när vi är tillbaka i Piteå igen. En praktisk och tre teoretiska. 
 
Jag har gått och tjatat om min dator som ska komma på måndag hela veckan, och så när jag kommer hem så ser jag att jag har fått ett meddelande där det står att paketet har blivit levererat! Lycka! Sann lycka! Mitt liv är tillbaka till det normala! Dags att börja plugga igen, nu har jag ingen trasig dator att skylla på längre!
 
Puss <3
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela