tialachan

Lät du henne komma närmre

Publicerad 2012-03-28 21:26:40 i Allmänt,

Smask gick jättebra, men gjorde fel på första steget (armen). Var en hel fyra för tidig. Typiskt att man ska göra fel inför ungefär 2500 människor... Men det var en mäktig upplevelse att vara med, även om det bara var tre nummer. Underhållningsnumret var succé för publiken, världens jubel när det var klart. Underbart!

Började ny kurs i måndags. Denna termin har hittills varit mycket bra, men nu är det slut med det på grund av den här nya kursen. Filosofi, eller något sådant, är det. Vad är vetenskap och hur vet man att det är vetenskap? Suck.

Idag dansade jag i fyra timmar, två i morse och två nu på kvällen. Imorse dansade jag jazz, gjorde styrkeövningar och koreograferade. På det sena passet gjorde jag balettstång, solo-dans och stretch. Och piruetter. Jag övade på det i ca 20 min, och sedan övade jag piruetter med en speciell landning på ett ben som var mycket svårt. Det här med att övning ger färdighet är inget som någon hittat på. Imponerad jag blev av mig själv när jag lyckades snurra och landa så som jag ville.

I morgon ska vi ha två pass med ljus-teknik och två pass med solo/filminspelning. Därefter ska jag stå i kårcafét och därefter ska jag dansa. Jag bör komma hem strax innan nio om jag orkar dansa efter cafét. Jag SKA, så är det bara. Inget latande här inte!

Jag måste läsa kurslitteraturen till den nya UVK-kursen som är så fruktansvärt tråkig. Jag vill inte för texten är svår och obegriplig och jobbig.

Min plan för helgen var att jag skulle åka och shoppa i Luleå, men det är ingen i klassen som kan följa med så jag får nog nöja mig med att gå på två loppisar på söndag istället. Tråkigt, för jag hade verkligen sett fram emot att åka till Luleå. Får bli en annan gång.

Ben & Jerry's glass är det som äts just nu. Tyvärr önskar jag att det hade varit typ choklad eller liknande eftersom att glassen är så fruktansvärt dyr. Kan inte hjälpas. Jag får skylla mig själv.

Puss <3

Gyllene Skylift

Publicerad 2012-03-22 20:20:50 i Allmänt,

Idag gjorde jag pastagratäng för första gången. Det blev ganska gott. Gjord på ost- och brocollisoppa från Blåbandet. Helt okej. Känns lite som att man fuskar men det var ju ett recept jag följde, så helt fusk kan jag ju inte påstå att det var, haha.

Vi svävar genom luften varje dag i vår skylift

Jag skickade ju iväg mig hår-svans för två veckor sedan. Jag har fortfarande inte fått pengarna för svansen och de har inte ringt mig, så antingen kom paketet bort på posten eller så har de helt enkelt inte tänkt höra av sig. Jag hoppas inte på något av dessa.

Imorn har vi teater och sen springer jag till Norrmalmia då start-stopprep för Smask kör igång. Smask är för övrigt den 24/3. Jag hade tydligen skrivit 25/3. Det är alltså nu på lördag. I övermorgon. Jag borde öva på Gyllene Skylift.

Puss <3

Gubben i Lådan

Publicerad 2012-03-20 20:59:44 i Allmänt,

Jag känner mig rätt aktiv på att skriva just nu. Det kanske är för att det finns tid till det och att jag har upptäckt att det finns det. Det är rätt tråkiga dagar som gått måste jag säga, har inte dansat ordentligt förrän för två timmar sen och då dansade jag inte ens ordentligt. Blev mycket besviken på mig själv efteråt eftersom jag insåg att jag inte hade ansträngt mig så mycket som jag brukar. Det gick liksom inte lika idag som förra veckan på baletten. Förra veckans balett var helt otroligt. Det hände så mycket och idag var det bara trasigt alltihop. Eller något sådant, ja.

Idag började jag med att gå till skolan och skriva ut CV, betyg och certifikat. När jag var klar väntade tvätten och så tvättade jag i tre timmar. Sen gick jag på stan och letade sommar/vårjacka och sommarjobb, men lyckades bara hitta en jeansjacka. Jag har kommit på att mitt mode - eller det idealet som jag har - inte fungerar, jag bara låser mig och ser inte alla andra kläder. Det jag letar efter finns inte. Jag vet inte riktigt vad det är heller som jag letar efter, men det finns helt enkelt inte. Eller så ser jag en sak i butiken men glömmer att man kan matcha ihop kläder på olika sätt. Jag antar att mitt mode-sinne inte har, eller kommer, aktiveras.

Jag hittade en beige parkas på Cubus, men tyckte den inte passade mig riktigt, och jag ville ju egentligen inte ha en svart, men den svarta var trots allt väldigt snygg. Jag provade den inte utan tittade bara på den. Haha. Jag vet kanske inte vad jag vill ha, helt enkelt. Tror jag skrev det här nyligen också, haha.

Svensk musik lyssnar jag på just nu. Melissa Horn. Tror jag påverkas fruktansvärt mycket av vad andra tycker.
"Svensk musik är bra!"
Och nu lyssnar jag på Spotify - på svensk musik. Jag är nog en Copy Cat trots allt. Hopplösa Copycaten Jenny.

Copy Cat är alltså ingen kopieringskatt.

Puss <3

Tröjan Du Hatar

Publicerad 2012-03-19 19:19:14 i Allmänt,

Idag "hittade" jag en ny musikduo. Norlie & KKV. Jag kom på att det måste ju finnas en artist bakom låten "När jag går ner", så då kikade jag i Windows Media Player och upptäckte att det var Norlie & KKV som var artisterna. Började lyssna vidare på deras låtar och upptäckte att de var väldigt bra. Skaffade mig därför Spotify och gjorde en "Svenskt"-lista där de hamnade tillsammans med Veronica Maggio, Maskinen, fELET och Melissa Horn och Daniel Adams-Ray.

Morgonen började med att jag gick till Strömbacka/Christinaskolan och kollade på åk7 av Svenska Balettskolan. De var duktiga, och kommer att vara superduktiga när de börjar gymnasiet. Efter auskultationen gick jag upp på stan och frågade runt om sommarjobb, och det visade sig att de flesta hade bestämt sig redan. Men än är hoppet inte ute! Så jag spenderade kommande timme med att strosa runt på stan och letade skor/jacka. Jag köpte ett skiss-block.

Jag hittade därmed skiss-blocket en blogg där bloggerskan har lagt upp sina teckningar och Tutorials. Instruktioner, alltså.

www.lardigteckna.blogg.se

Fruktansvärt duktig tjej. Bra instruktioner också, jag har genast blivit amatör-tecknare, haha. Det är alltså hon som har otroligt bra instruktioner som man kan följa, jag är vanligtvis inte såhär duktig, haha. Hon är min nya gudinna. Inte för att jag haft någon innan, men i alla fall.

 


Det blev genast mycket, mycket lättare att teckna hår. Sitter därför och roar mig med det nu samtidigt som jag lyssnar på "Svenskt"-listan. Gucci Mama - Norlie & KKV.

Puss <3

Värsta Schlagern

Publicerad 2012-03-18 21:39:00 i Allmänt,

Dagen började med att jag "sydde" upp min kjol till Underhållningsnumret i Smask, vilket inte gick så bra. Den såg ut som en missbildad gardin, stackarn. Sedan gick jag till skolan och så övade vi på underhållningsnumret och välkomstnumret i tre timmar och sen gick jag hem. Då fick jag för mig att jag skulle med hjälp av ett strykjärn fålla upp kjolen för att det skulle bli lättare att sy sen, men upptäckte lite sent att strykjärnet som fanns i tvättstugan inte verkade fungera. Sprang då hem till Ewelina och lånade hennes, för att sedan upptäcka att det inte går att få kjol-fållen rak, eftersom kjolen är rund. Typiskt mig att försöka göra något som är runt till att bli rakt. Så Ewelina och Flipp hjälpte mig med kjolen och det slutade med att vi fick använda ett resårband att ha i midjan och sedan vika upp kjolen. Ser nog ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" men det kan inte hjälpas.

Kvällen avslutades med en kort pianolektion av Flipp där han lärde mig hur man spelar ackord i grund-, ters- och kvintläge. Jäkla omständigt det ska vara att spela piano. Jag som hade lärt mig grundläget, kan man inte nöja sig med det då? Haha, det var kul att spela i alla fall. Utmanande för huvudet, dock. Han och jag kom också överens om att vi ska lära oss japanska tillsammans. Hur ska detta gå?!

Jag har börjat sticka på en trekantig sjal. Den är brun och ska bli ganska stor. Hur stor vet jag inte, men ganska stor i alla fall.

Jag har kommit på att jag är ganska klantig av mig. Igår kväll fick jag den här idén om att jag skulle sticka den här sjalen. Först lägger jag upp 100 maskor på stickorna. När jag sedan ska börja sticka kommer jag på att man börjar nedifrån och lägger till maskor efter varje varv, och inte tvärt om. Så då måste jag ta bort alla maskor som jag just lagt upp. Sedan så börjar jag om och gör från 2 maskor och uppåt, och stickar i ungefär en halvtimme, då det sedan blir ett hål i stickningen. Jag kommer då på att det är ju en hålig sjal jag vill ha, och att så som den var då skulle inte ge mig det resultatet. Jag drar ur stickorna och förstör det halvtimmes långa arbetet jag just gjort. Jag provstickar sedan fem rader för att se hur man gör för att få det håligt, och kommer på att jag hade gjort rätt i halvtimmes-stickningen egentligen och att jag inte hade behövt förstöra det. Så nu sitter jag här i min bitterhet och stickar på det nya stycket. Det råkade bli ett hål i det också. Jag är inte så bra på att sticka, helt enkelt.

"Väderkvarn, väderkvarn, jag älskar dig! Väderkvarn, å väderkvarn, vi älskar dig!" (Marie Tuvesson, i utlärandet av välkomstnumret i Smask, 2012)

Puss <3

Stilla Natt

Publicerad 2012-03-15 21:41:57 i Allmänt,

Fel årstid, jag vet, men det kan inte hjälpas. Idag har dagen i princip bestått av musik, med lite inslag av videoinspelning. Morgonen förgylldes med gitarr- och pianospelande då vi hade Estetiska Överväganden, som är en del av kursen Estetisk Kommunikation. Det var nog det roligaste jag gjort på länge. Jag trodde inte heller att det skulle gå så bra som det gjorde, det var ju trots allt ca 4 år sedan jag spelade gitarr senast. Och piano ska vi inte ens tala om. Så blev rätt imponerad över mitt spelande som jag inte visste att jag kunde göra. Jag har bestämt mig för att jag ska försöka få en av musiklärarna som vi går utbildningen med  
att lära mig spela piano. Det skulle vara superkul att få lära sig det. Jag kan ju (uppenbarligen) redan en del så det borde inte vara alltför svårt att lära sig resten. 
                                                                                                                                  

Det var helt enkelt en mycket bra morgon som förgylldes ytterligare när Hajen (internt skämt om en viss lärare) inte dök upp till sin lektion så att vi fick dubbelt så lång lunch. Jag förgyllde (det nya favorit-ordet) lunchen med en kak-dammsugare och en vaniljbulle som tyvärr inte hade vaniljfyllning utan bara låtsades ha det genom att kallas vaniljbulle. Blev lite besviken men humöret blev inte sämre för det. 

                                                              

Sedan hade vi Rörlig Bild, där vi ska göra varsina filminspelningar som vi sedan ska redigera. Vi fick lära oss hur kamerorna och stativet fungerade. Det var mycket intressant.

Passet efter det bestod av Musik till Dans, där vi lär oss instruera en pianist som ska kompa till balettlektioner. Hittills har vi övat på vår musiklärare, men idag var det två musikelever där som håller på och övar inför att kompa till balett. Det var mycket roligt, men svårt. Jag hade tyvärr valt två melodier som var för lätta så det blev ingen större utmaning för mig men jag lärde mig ändå en hel del. Det  var roligt idag, tidigare var det bara skitjobbigt och lite små-fnittrigt. Stilla Natt var föresten plié-melodin som jag nynnade inför musikern.

Sedan när jag kom hem satte jag mig och skrev en ansökan för jobb på ålderdomshem här i Piteå. Mormor fick just kors i taket, kan jag tänka mig, eftersom jag aldrig någonsin varit intresserad av att jobba på ålderdomshem. Jag ser det som en väg till en personlig utveckling, jag kanske blir lite mera vuxen om jag lär mig ta hand om andra människor. Jag kan ju ta hand om mig själv utan problem men jag är inte så säker på att jag kan ta hand om någon annan, haha. Jag ser också jobbet som en möjlighet till att utveckla min lärarroll. Jag tänker mig att det kommer finnas olika typer av människor på hemmet, och att jag då kommer att få nytta av att möta alla dessa, så att jag lär mig något om människor i allmänhet. Det känns som att det skulle kunna ingå i läraryrket också. Att hantera olika karaktärer, t.ex.
 

Imorse när jag vaknade och skulle titta på termometern upptäckte jag att det snöade ute. All den snö och is som nästan smält bort helt, täcktes nu av ett förödande vitt ludd. Den nyfallna snön täckte alla isfläckar på gatorna och det var svinhalt överallt.

Jag måste bara skriva om mina tre drömmar jag haft de senaste två nätterna. Konstiga drömmar är det. Den första drömmen utspelar sig i en mörk godisaffär, familjen Jungebro och pappa ska köpa godis. Sedan befinner jag mig hemma i mammas kök och har färgat håret svart för att det ska likna papper. Med håret håller jag, eller någon, på att göra en uggla, två ringar av hår ovanpå huvudet och de långa "flätorna" på sidorna skulle bli näbben. Ungefär sådär -->  :> Människan som sätter upp mitt hår säger en mening som innehåller ordet "papper" och vi börjar skratta. Sedan vaknar jag av att jag
1. Ligger på rygg - vilket jag bara gör när jag drömmer mardrömmar.
2. Skrattar.
Sånt är kul när man är liten kanske men att vakna i dagsläget av att man skrattar och känner hur ansiktet känns främmande av att man skrattar sovandes är inte roligt. Och dessutom att man ligger på rygg. Det var lite läskigt.

                                                                                                                                  
 
Den andra drömmen drömde jag inatt var också helt mysko. Jag var påväg hem. Jag befann mig på vägen mot Arkösund där det finns en väg som svänger av mot Lundby, där mina kusiner bodde förut. Den korsningen blandat med ökenlandskap blandat med röd lada. I alla fall så skulle jag gå hela den långa vägen till Bäckis (där jag bor nu) och då upptäcker jag en kort, tjock man som ser ut att ha någon blandning av Downs Syndrom och något annat komma emot mig. Han jagar mig och Flipp och Ewelina gömmer mig i Flipps lägenhet på Ankars (Flipp är E's pojkvän och han Phöste oss på nollningen). När jag tror att kusten är klar smyger jag ut och ska just börja färden hemåt då jag ser den här mannen komma gåendes på gården nedanför huset som jag befinner mig i. Jag börjar springa och då får han syn på mig. Sedan befinner jag mig i ett hus som skulle föreställa Bäckis och Ewelina är med mig. Sedan tror jag att jag måste ha vaknat för sedan kommer dröm nummer tre.

Dröm nummmer tre börjar med att jag bestället en cheeseburgare, pommes och en dipp på Max. Till höger ser jag en viss kille som jag möjligtvis varit intresserad av tillsammans med en dansare från trean. Jag blir arg. Jag ser dem gå in i en butik. Jag går in i butiken efter dem och tittar på prylarna som de hade tittat på. Solglasögon, örhängen i guld, halsband, läppstift. Jag tar med mig dem och går. Jag stal alltså de där grejerna. När jag kommer ut ser jag den här killen stå och vänta på mig (men han ser inte mig) för han vet att jag har tagit grejerna och att han tycker att jag förföljt honom, så han är arg på mig. Jag ska just kliva ut ur den här dörren som är där och han får syn på mig och jag skriker på hjälp, hoppas på att Max-personalen ska hjälpa mig. Tankarna i mitt huvud i drömmen låter: "det är hopplöst", "jag åker fast för det här", "jag har tagit de här grejerna". Efter det (fast det kan också ha varit innan jag öppnade dörren) befinner jag mig i ett rum där jag håller i en plånbok. I plånboken ligger pengarna från smyckena (som jag antagligen sålt). Det är exakt 67 dollar. 6 st 10-dollarsedlar, 1 st 5-dollarsedel och 2 st 1-dollarsedel. Det finns säkert inte men så var det i drömmen. Sen vaknar jag. Helmysko drömmar.

Det här är nog det längsta inlägget jag någonsin skrivit, så jag har förgyllt det med lite bilder för att det inte ska bli alltför tråkigt. Jag antar att jag hade mycket att skriva. Imorn har vi fyra stycken danslektioner, alltså 6 timmar dans. Tyvärr har vi inte haft dans sen i tisdags så jag kommer inte kunna röra mig på lördag när jag ska ta mig upp och öva inför mitt solo och träna lite själv.

Godnatt.
Puss <3

Aquarius

Publicerad 2012-03-01 21:07:04 i Allmänt,

Den låten kommer från musikalen Hair. På tal om Hair så har jag klippt av mitt hår. Ca 40 cm lång svans blev det som ska säljas till Göteborgs Perukmakeri. Hår-slingorna på sidorna är lite för tjocka, så ska ta och klippa av lite mer därifrån. Annars är jag mycket nöjd. Mitt nackhår är 2 cm långt. Frisören rakade till och med lite av nackhåret, haha. Min klass kommer bli så överraskade imorgon när jag dyker upp med kort hår!


Om det skulle vara trevligt med en resa till Piteå skulle jag föreslå den 24 mars, SMASK, är då, så boka biljetter ;)

Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela