tialachan

Coming to Terms

Publicerad 2012-04-30 08:12:17 i Allmänt,

- Carolina Liar.

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist, men måste bara berätta om mina drömmar jag just haft.

D1: Jag och några av mina kompisar skulle gå på krogen. Det var 40 års gräns. Vi kommer in. Väl inne möter vi en av studenterna från musiklärarna och en av våra egna lärare. Jag smsar med musikstudenten som skriver att han är ju 41 och inträdet var ju 40 så han kom in utan problem (Han är inte så gammal i verkligheten). Vi går vidare, och sedan ut därifrån och så hamnar vi på en gård, en mysig liten gård. Då blir vi tillfångatagna av hundar/vargar och måste rymma.

D2: Jag målade en teckning av en hästhage fylld med hästar. Sedan var teckningen levande och hästarna bröt sig fria. Var då tvungen att hitta på ett sätt för att forsla hästarna till den andra hagen. Så skapade en lång korridor av staket och där den här korridoren skulle ansluta till den andra hagen så skulle det byggas ett stall. Det här stallet skulle jag bygga. När jag skulle bygga ingången så insåg jag det att taket över dörrarna knappt var högra än mig. Hur skulle hästarna komma in här? Dessutom så var det en av hästarna som trampade på mig och den hästen blev utfryst av de andra hästarna. Stallet som jag byggde byggdes av rummet jag hade hos mamma innan vi bytte rum. Jag skulle ta bort sängen och där skulle det bli boxar. Sedan kände jag mig som åtta år och det hela var bara en lek.

D3: Jag skulle hålla i en dansklass för åk 2 på De Geer gymnasiet. Lokalen var inte den vanliga och det var en massa andra ungdomar där. Först så börjar det med att jag inte kan hitta låten jag ska ha uppvärmningen till. Så panikletar en stund. Hittar den. Ska då ställa mig och börja undervisa men eleverna typ skriker i mun på  varandra. Jag går fram till spegeln och visar att det är dags att börja. Alla som ska vara med ställer sig men det är fortfarande några killar som flamsar runt. Jag börjar i alla fall. Det första steget är att rulla ner. Första killen ställer sig bakom mig och tar tag i mig. Jag sliter mig loss och en av hans kompisar tar tag i mig. Jag slår hans huvud i spegel x antal gånger. Den första killen slår ner mig på golvet och jag börjar slå honom mellan benen. Sedan kommer jag upp och kastar ut honom från danssalen.

Alltså, det är inte ofta man är i slagsmål, haha. Tur att den sista bara var en dröm! Det är säkert något som skulle kunna hända i verkligheten, förutom det faktum att de andra eleverna inte gjorde något förstås (fast det kan ju också hända att de inte gör något).

Jag håller föresten på och läser en mycket bra manga. Den heter Dengeki Daisy. Asbra.

Puss <3

Miss America

Publicerad 2012-04-29 21:47:23 i Allmänt,

- Carolina Liar.

Detta ska jag börja med! Att skriva låten (som tidigare) som inläggstitel och bandet/artisten under. Det finns ju så många låtar som har samma namn. Detta var en bra idé.

Igår hjälpte jag som sagt Ewelina att flytta, idag har jag träningsvärk i min vänster arm. Sedan gick jag och köpte Delifresh Kycklingmål på max för att sedan gå till Magdalena och plugga Projektmetodik och kolla Modern Family. Jag gillar det faktum att jag och Magdalena skrattar på olika ställen. Sedan efter det, då klockan var ca 21:00 så gick jag till Coop och handlade en massa mat. Det blev en ganska sen kväll.

Idag jobbade jag med Isra-dansarna och lade upp en tvåveckorsplanering och lade fram våra idéer och tankar. Det var roligt, jag var verkligen på bra humör idag! Parakitere är så gott som klar och den känns bra! Ska bara bli frisk snart så att jag kan dansa ordentligt igen och börja träna. Jag lyckas inte så bra med att vila.

Imorn är det valborg, ska gå till Ankars och grilla där tror jag, fast vad jag ska grilla förblir ett frågetecken - idag i alla fall. Frågan är vad man ska ha på sig, det kommer ju vara ganska kallt ändå. Hade man varit hemma i byn hade man säkert kunna gå nästan barbent.

Jag har tyvärr inte pluggat så mycket den här helgen. Skrev projektmetodiken idag och skapade en massa diagram, det var det som tog tid har jag en känsla av. Tråkigt, men ska göra lite imorn också. Ska även försöka skriva klart så mycket som möjligt av Olas rapport också. Det är bara två veckor kvar tills dess. Likaså till våra solon. Blir lite nervös när jag tänker på det. Ska bli lite kul i alla fall att framföra det.. inför barn och deras föräldrar. Jättekul. Eller inte. Ska framföra det på kursutvärderingen sista maj.

Hade för övrigt tid till att rita lite häromdagen. Egentligen borde källförteckna fotografiet som jag har målat av, men jag orkar inte leta på Google efter bilden så det får vara. Dessutom är den inte jättelik originalet heller. Lite gråare, om man säger så, haha.Föresten så kan jag inte kontakta någon förns första maj för jag har smsat/ringt upp mina mobilpengar, kan endast spendera 200 kr för att jag inte ska slösa bort mina pengar. Det är en spärr jag har alltså.

Puss <3

Black and Gold

Publicerad 2012-04-28 11:03:14 i Allmänt,

Jag har verkligen lust att bara skrika ut allt jag vill säga just nu. Det kan jag inte göra för jag skriver detta på internet där alla kan läsa vad jag skriver. Med tanke på tidigare incident ska jag inte göra det. Jag får en stark inpuls till att vara det barn jag är och aldrig någonsin uttrycka en åsikt i skrift eller ord någonsin igen. Att jag hädanefter ska uttrycka dem genom min dans. Ingen skulle ju förstå vad jag egentligen menar såvida det inte skulle vara övertydligt (t.ex. om jag skulle imitera en person). Fast jag är ju inte barn längre men man påverkas ju något så otroligt av att det man tycker och tänker om saker och ting alltid blir fel. Jag är så jävla dum i huvudet ibland alltså. Okej, det var en åsikt. Tusan. Fortsättningen på den åsikten var till och med värre, och den lät jag stanna inne i mitt huvud.

Varför finns vi? Varför lever vi på jorden? Varför har vi den här livsstilen? Varför skapar vi mål och mening med våra liv och vad är det bra för? Man hjälper ju bara sig själv i princip. Varför är saker och ting som dem är?

Varför är jag så jävla trögtänkt?

Förlåt mamma för alla svordomar.

Så, back to business. Veckan var lika kort som alla andra och gick precis lika fort. Den här veckan har jag varit sjuk, dålig i halsen och snorig i näsan. Näsan är fortfarande dålig men halsen verkar vara bra! Jag fick titta på balettlektionerna i mån/tis men bestämde mig för att dansa i torsdags, vilket resulterade i att jag fick sitta på jazz- och den moderna lektionen igår. Det var synd, för hade jag varit frisk hade jag haft typ sju klasser den här veckan. Två på kvällskursen. Två åk2-metodik-lektioner som jag agerade elev på, en balett, en jazz och en modern klass med åk 1.

Var och såg Marie's föreställning :Efteråt. Det var en dansföreställning där hon hade gjort en "fushion" av hiphop och modern dans, typ en mix eller blandning. Då menar jag inte att första numret var hiphop, nästa var modernt, utan de olika stilarna gick in i varandra och skapade något man skulle kunna kalla nytt. Det var en fin föreställning. Sen i torsdags så hade Misty sin föreställning Chinese Kung Fu - Earth is reversing - Ready to start! Tror jag att den hette, eller något liknande i alla fall. Jag bakgrundsdansade till henne när hon sjöng Because of You av Ne-Yo och så dansade vi tillsammans i ett dansnummer (Locking, fast med lite oldschool också). Det var jättekul att dansa den sistnämnda. Vi/hon fick bara bra kritik för det numret. Hon är en otrolig människa för hon spelade piano, sjöng, spelade gitarr, dansade och körde Kung Fu. Det är sällan man gör så många saker och samtidigt är bra på dem alla.

Igår var jag på Magdalenas och Rasmus inflyttningsfest, det var otroligt kul. Trevligt att träffa lite nya människor också. De hade inrett så fint där hemma, nya möbler och allt.

Jag ska slappa en stund till, sen ska jag plugga och sen ska jag nog gå och hjälpa Flipp och Ewelina att flytta.

Puss <3

When you are near

Publicerad 2012-04-23 08:35:10 i Allmänt,

Fredagen var en bra fredag, hade solo och jazz och sedan dubbelpass i "teater" som egentligen borde heta presentationsteknik med influenser från teatern, men det namnet skulle ju inte få plats på schemat. Gick sedan på kvällen och handlade godis och Hawaii-pizza med bearnaise-sås, det var jättegott, men hade jag gått till den andra pizzerian så hade barnpizzan varit ca tio kronor billigare.

I lördags var jag och dansade, jag pluggade även lite och sen var jag och dansade en till gång med Misty. Hon sätter upp en föreställning där hon behövde dansare, så jag ställde upp (det är jättekul). Misty är en utbytesstudent från Kina som dansar locking och poping.

Igår var jag också uppe och dansade, men jag hade nog blivit smittad då jag stod i cafét för på fredagen började jag bli dålig i halsen, lördagen var acceptabel och i går kunde jag bara markera danserna för att jag inte var bra i halsen. Jag koreograferade därför igår. Sedan gick jag hem och tog det lugnt en stund, pluggade lite och sedan gick jag och handlade. När jag kom hem lagade jag köttfärspaj som blev ganska god, inte riktigt vad jag hade tänkt mig men den får duga. Sedan satt jag hela kvällen igår och kollade på One Tree Hill. Påminde lite om ett maraton.

Idag ska jag gå på två föreläsningar och sedan ska jag titta (istället för att dansa) på balettlektionen ikväll och sedan skippa styrkepasset och gå hem istället.

Imorn ska jag göra egen potatisgratäng med kycklingfilé.

Jag gjorde föresten klart min halsduk i lördagskväll. Den ser ut ungefär såhär. Den är lite stor...Puss <3

Rinkai

Publicerad 2012-04-19 20:17:40 i Allmänt,

Hej Joakim! Vad förvånad jag blir över att någon utomstående läser min blogg!
Jag brukar bara köpa broccolli-buketter, och om jag inte misstar mig så är de färska, hehe. Baconlåda är min favoritmaträtt från barndomen så jag kände att jag kunde prova på att göra det, med ett resultat som var över förväntan.
Det där med rotselleri lät farligt, så får smyga förbi dem i affären och undersöka så att de verkar ätbara... Lasagnen är familjen Dafgårds. Ledsen att behöva säga det, men så är det, haha. Fruktansvärt gott. Har inte haft motivationen till att göra egen än.
Detta är definitivt inte en matblogg. Fast den innehåller ju förstås mat, men den innehåller ju också musik, vardagsliv, dans och någon gnutta mode, så vill nog kalla denna blogg för en allt-i-allo-blogg. Eller en blogg som handlar om mig och mitt liv. Den är väl mest för att jag ska få uttrycka mig också.


Värst vad spännande saker det är som händer idag! Nu det här och tidigare idag var jag i Luleå och hade ljuslektion på Norrbottensteatern. Det var mycket roligt, det var lite teoretiskt men innan lunch bestod det hela av att vi riggade (monterade) upp alla lampor i taket och på ljustorn och lärde oss klättra på stegar och snurra på vingmuttrar, sätta fast lamporna med sina krokar i "rigg-rören" (kan tyvärr inte komma på vad de egentligen heter), vinkla lamporna och koppla sladdar till lampor, skarvsladdar, dimmer och ljusbord. Det var väldigt roligt, jag tror att jag har ärvt mycket av min pappas teknikkunskaper. Läraren vi hade sa att hon blev imponerad över att jag visste hur man skulle koppla lamporna och att jag hade ett bra sifferminne. Poweboost är alltid bra, haha.

Stod sedan i cafét och var jättetrött, men det gick bättre än förra gången då jag jobbade. Jobbade med en ny kille idag, och jag tycker synd om honom för jag var inte pratglad idag.

Har snart gjort klart min halsduk. Har bara 5 st varv kvar... som tar ca trettio minuter tur och retur (haha). Som tur är så är Harry Potter-ljudfilerna så långa så jag hinner tur och retur när jag lyssnar. Det blir två flugor i en smäll.

Jag lade upp en planering för plugget under den här veckan. Jag har inte lyckats följa den till punkt och pricka så ska ta och skriva en ny till helgen eller nästa vecka.

Puss <3

Drop it (to the floor)

Publicerad 2012-04-18 17:32:29 i Allmänt,

Ledig dag idag, fast har varit igång sen halv sju. Jag kollade ett avsnitt av One Tree Hill och sen gick jag till skolan och dansade i två timmar, lite styrka, balett, solo och ISRA-projekt. ISRA är en grupp som sätter upp en föreställning. Föreställningen heter nog också ISRA. Jag är inte så insatt, har jag en känsla av. Förståeligt, eftersom varken folket eller musiken är min typ. Skulle det bli någon mer ISRAföreställning skulle jag behöva tacka nej  för min del eftersom jag inte engagerat mig så mycket som jag borde göra i ett projekt - vilket man vanligtvis gör, men det har väl att göra med att jag kom in senare än alla andra (eller det känns som så i alla fall, men det är ju bara en hypotes). I alla fall så har jag gott om träningsvärk i sidmusklerna på magen (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på just nu - sidfiléer?!) och i vaderna, kan knappt gå (om man ska överdriva lite). Jag har pluggat - läst lite och börjat renskriva mina föreläsningsanteckningar på datorn, jag är typ halvvägs klar och jag har nog suttit med det i nästan 3 timmar, om inte mer. Jag är kanske trög idag, haha.

Gjorde en till baconlåda igår (utan broccolli, glömde köpa). Jag bör inte fortsätta såhär. Bör börja med kanin-maten igen men efter praktiken fick jag nog av sallad. Har inte ätit ordentligt med sallad sen praktiken heller för den delen. Sockerärtor fortsatte jag dock med! Tänker aldrig mer äta Sweetie. Låt er inte luras av namnet. Den är beskare än beskast. Hm, grammatiskt fel, jag vet, men ni förstår vad jag menar. Man blir lite trög i huvudet av att upprepa det där under en längre stund, haha. Prova.

Värmer en lasagne i ugnen nu. Av någon lustig anledning har jag alltid en matlåda för mycket varje vecka, det blir en över till helgen. Jag lagar helt enkelt för mycket mat.

Ska delta i en streetdansföreställning som en av utbytesstudenterna ska hålla i. Jag är väl inte särskilt bra på det men det kommer nog att gå bra... hoppas jag. Var och köpte nya skor till det idag. Wannabe-converse. Vill egentligen ha ett par äkta men det är jag för snål för. Haha. Köpte dessutom två pärmar, en hålslagare och fyra äggkoppar när jag var på stan. Bara nyttiga, bra-att-ha-prylar.

I helgen hade det kommit några decimeter snö. Den smälte bort. Idag kom det ny snö. Lika mycket om inte mer. När ska våren komma egentligen?

Puss <3

Telephone

Publicerad 2012-04-15 11:01:23 i Allmänt,

Fredagen blev mycket bra, lunch på Acusticum med sin utomordentligt goda lax, och på eftermiddagen utövades det Waacking (som är en dansstil). Igår hade jag träningsvärk i armarna. Lördag blev det en kort workshop i Waacking och sen lite planering för min del. Sedan blev det utgång, men kom inte in på Challenge för att det var 20, och han kunde inte släppa in mig. Så Ewelina och Flipp var så snälla så de följde med mig och så gick vi på Kalles istället, som är en krog/pub. En ganska märklig krog, där de mest märkliga människorna håller till. Antingen så var det 93-92:or som såg ut som småbarn, eller gamla gubbar över 40 (päron, känn er inte träffade, ni ser fortfarande likadana ut som ni alltid har gjort - unga, alltså). Det var dräggigt på Kalles alltså, men det var intressant att se alla olika (tydliga) människotyper.

Igår missade jag att kolla ut innan jag gick till krogen, så när jag kom ut så snöade det superdupermycket, och idag ligger det ca tre decimeter snö överallt. Jäkla typiskt att det skulle snöa nu igen. Jag (och alla andra) som ville ha vår!

Idag blir det till att dansa, städa och plugga. Ska nog börja med att plugga lite grann, sen gå och dansa och sedan städa, äta, och sist plugga lite till. Tråkigt, men måste göras.
Puss <3I hate myself and I want to cry

Publicerad 2012-04-12 21:07:31 i Allmänt,

Dagens låt stämmer inte överens med hur jag mår idag. Jag mår nog ganska bra idag. Tyvärr började dagen så tidigt som halv sju men upp tidigt måste man när man börjar tidigt. Kollade på en massa dansfilmer på lektionen Estetiska Överväganden, sprang under tiden runt och letade kamera-laddare som tydligen kommit bort. Sedan redigerade vi film i tre timmar och det var svårt men superkul!

Sedan gick jag med Magdalena hela vägen hem förbi henne för jag skulle till Coop, och väl i kassan på coop så hittar jag inte min plånbok, så fick lägga undan allt och gå hem igen. Tur var det för då kom jag på att jag var sugen på Baconlåda. Så ringde mamma och pratade lite med henne, det var fruktansvärt (haha!) trevligt, och så fick jag "receptet" på baconlåda. Hade jag trott lite mer på mig själv och tänkt steget längre så hade jag nog inte behövt fråga om receptet. Det var ju busenkelt. I alla fall så lade jag till broccolli i lådan, det blev någon procent nyttigare och det ser aningen godare ut med lite grönt i. Det smakade dock inte annorlunda.Den här stora gratängformen räckte till ungefär två portioner. Det var supergott och kunde inte sluta äta. Hade jag tillåtit mig själv så hade jag nog ätit upp allt. Det är alltså Bearnaise-sås (påse - blåbandet), grillkorv, bacon, svamp (burk eller färska), ris, ost och med/utan broccolli. Själv hade jag färska champinjoner, gjorde nämligen korvgryta häromdagen med champinjoner i, så då blev det massa svamp över och tänkte då att jag kunde använda dem till detta istället för att köpa nytt på burk. Smakade ganska så mycket svamp när jag åt av svampen. Kanske inte stektes ordentligt.

Har läst sidorna från UVK-häftet (Utbildningsvetenskaplig Kärna - vetenskapsteori och filosofi) som jag skulle läsa idag och kan stolt kryssa i mina kryss-i-rutor som jag gjort i almanackan för att jag ska få saker gjorda. Jag pluggar nämligen inte annars förrän ca två veckor innan, så ansåg att det var dags att börja nu. Har börjat på en rapport som inte ska vara inne förrns den 11 maj, men tiden går fort så snart ska den in. Ska dessutom börja på ett metodikarbete från UVK:n, så att jag inte sitter sista veckan i maj och har panik för att jag inte vet vad jag ska skriva. Effektivt arbete, tror jag det kallas. Ska man se det från den vetenskapliga sidan så måste jag först undersöka om det verkligen kan kallas effektivt arbete. Enligt mig kan det nog vara det men enligt någon annan kan effektivt arbete innebära att man gör mycket på kort tid. En enkätundersökning måste startas så att jag kan få in statistik för mina teorier som jag sedan kan analysera och dra en slutsats av.

Detta är bara en uppvärmning inför vad som komma skall... Dumma UVK. Skämt åsido - den som uppfann filosofin ska dö.

Puss <3

Highway to Hell

Publicerad 2012-04-11 20:23:16 i Allmänt,

Igår började jag skriva på ett blogginlägg som lät ungefär såhär:

"Ibland, eller ganska ofta egentligen, blir jag fruktansvärt arg på människor. ..."

Sedan poppade det upp en svart ruta där det stod "kopierar filer." Jag får panik, stänger ner bloggen och allt annat och drar igång virusprogrammet samtidigt som jag avinstallerar alla mina älskade TheSims2-spel än en gång. Jag verkade inte ha några virus och pop-uppfönstren har inte dykt upp idag. Gjorde en systemscann och en snabbscan i morse, ingenting. Borde inte vara någon fara. Men spelen åkte på en gång, det var synd. Jag hade kommit till generation 2 i en familj och skulle just bilda en generation 3 av den simmen. Jäkla typiskt. 

I alla fall, tillbaka till inlägget, jag var fruktansvärt arg igår på människor. Likaså i måndags. De kom sent eller hälsade inte på en. Sånt gör mig arg. Jag verkar ha en helt annan arbets-moral jämfört med alla andra. Idag blev jag också arg, fast det började med att jag uttryckte min irritation över en fråga som sedan ledde till att jag ville drämma kamera-stativet i väggen/golvet/personen men insåg att det inte skulle hjälpa någonting med att göra så. Jag tog det sunda förnufftet till fånga.

Idag filmade vi Lenas soloarbete, det gick bra. Nu väntar jag på att Magdalena ska höra av sig så att jag kan filma bakom hennes också. Jag ska inte göra en solo-film för jag ska använda teater istället, så ska göra en bakom-arbete-film av de andras filmningar. Imorn ska vi lära oss redigera film.

Upptäckte nyss att mina knäckebröd snart är slut. Har två kvar, tror jag klarar mig utan sådana till helgen i alla fall. Har ju mina scones också, de kanske fortfarande är goda.

Jag vet inte riktigt vad det är, men det känns som att jag tyckte väldigt mycket om Gällivare. Eller snarare min nya kontakt med Sofia. Eller att utgången i lördags var så jäkla bra att det sitter kvar i mig. Misstänker att det är någon typ av saknadskänsla. Har redan börjat planera undermedvetet om att jag ska starta upp ett dansgymnasium där. Jag är hopplös ibland.

Puss <3

Flickan och Kråkan

Publicerad 2012-04-09 18:50:27 i Allmänt,

Helgen i Gällivare var jättebra, lugn och samtidigt lite små-galen. Lördagskvällen/natten blev en av mitt livs bästa utgångar och det var underbart att få dansa livet tillsammans med Sofia. Härligt, härligt! Igår sov jag så länge som till halv elva och sen packade jag, åt lite och sen bar det av till Gällivares tågstation. Hemresan gick bra, kom fram till Luleå innan beräknad ankomsttid, sådant händer inte ofta, haha. Sedan tänkte jag att jag kunde stanna i Luleå en timme extra och gå på stan men det var stängt tyvärr så åkte hem och var hemma vid fyra igår.Det här ska då föreställa Dundret, berget i Gällivare, men jag satt i en bil och fick inte någon bra bild på det, så den här får duga. Nedan är världens snyggaste kusiner.Idag har jag medverkat i en filmstudents C-arbete där studenten ville ha dans med kuber. Jag var asförbannad i princip hela tiden. Folk kom för sent. Materialet är barndans - men så länge jag inte kommer på något bättre kan jag inte klaga. Jag har idéer men jag uttrycker dem inte, så då får jag skylla mig själv.

Stickade föresten en hel del på min halsduk under resan till och från Gällivare, så den är snart klar!

Puss <3

Party Rock Anthem

Publicerad 2012-04-07 11:50:21 i Allmänt,

Så, jag befinner mig alltså i Gällivare hos Sofia och Emil. Jag åkte hemifrån klockan sju igår morse och kom fram i Gällivare vid tio i ett. Sen var jag ändå ganska trött så vi tog det lugnt i några timmar, åkte på After-ski (alla hade skid-frisyr) och sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning för kvällen. Jag tror att stället hette Nex som vi var på, men är inte helt säker på att det stavas så, hehe. Det var lite dåligt med folk där men jag hade det trevligt med Sofia i alla fall. Det var roligt att få släppa loss på dansgolvet, haha. Lite för mycket kanske.

Fruktansvärt fint hem har de! Stilrent och enhetligt inrett, snyggt. Söt liten Bella också. Mysigt gästrum. Härligt hem.
Nu vet jag föresten varför det inte finns några snygga killar i Piteå. De befinner sig allihopa i Gällivare. Jäkla typiskt. Såklart de ska vara så långt bort som möjligt. Haha.
Idag tror jag att det skulle bli någon typ av smörgåstårta hos Emils föräldrar och ikväll skulle det bli en till utgång. Inte ens på studenten hade jag två utgångar på rad, hehe. Det ska nog gå bra i alla fall. Hoppas jag. Hehe.
Imor åker jag hem vid typ 12, borde vara hemma i piteå vid typ fyra eller fem. Om inte tåget är försenat, vill säga. Igår var det inte det så jag får hoppas på att det inte är så imorn heller. Men det ska nog gå bra, hoppas jag. Jag hoppas ganska mycket idag, har jag märkt. Får hoppas (haha) att det inte håller i sig alltför länge.
Happy Feet på TV och Sofia i soffan med Bella. Chill-dag alltså. Kommer nog att fortsätta så i några timmar, passar mig utmärkt.
Puss <3

Dead and Gone

Publicerad 2012-04-04 19:02:55 i Allmänt,

Ibland har man dåliga dagar. Ibland börjar dagarna asbra men blir asdåliga för att sedan bli asbra igen. Typiskt att det aldrig kan bestämma sig, jag och min omgivning blir väldigt förvirrade av detta. I morse var det jättefint väder och det var skönt ute, jag var glad. Sen åker vi till Sjulnäs och det sluttar neråt. Sedan har vi balett och det går så grymt bra och dagen blir bra igen.

Igår fick jag ett paket av farmor och farfar, ett påsk-kort, en marabou-ask och 100 kr, så idag ringde jag och pratade lite med farmor och tackade så mycket för paketet. Det var trevligt.

Jag bakade scones idag! De blev ganska bra, tror jag. Smakar helt okej. Men det stod på receptsidan att de inte håller sig längre än en dag, så man måste frysa in dem, och då kommer jag säkert glömma dem när jag väl plockat fram dem och så kommer de bli dåliga i alla fall. Sådant händer mig ibland. Typ igår, då jag köpte en halv melon, och kommer hem och upptäcker att den är möglig. Typiskt mig att inte kolla innan!

Nu har jag "påsklov" tills på måndag, så ska plugga och dansa och förhoppningsvis åka till Gällivare och träffa min kusin, om de orkar med mig efter att de varit iväg till London. Jag hoppas starkt på att få åka dit och hälsa på!

Puss <3

Somebody that I used to know

Publicerad 2012-04-01 18:49:20 i Allmänt,

I fredags var klassen och såg A Dance Tribute to the Art of Football, som var mycket bra. Den var rolig och fräck, kreativ och explosiv. Den bör ses om man nu ska se en dansföreställning. Men man måste vara beredd på nakenshock, haha.

Igår var jag och dansade i två timmar och sen var jag och såg Elise Lind's examenskonsert där Sara och Magdalena medverkade som dansare. Det var två akter, en klassisk och en jazz (uppfattade jag det som). Jag blev imponerad av hennes klassiska akt, för jag har inte sett så mycket klassiska musikframträdanden, och den här kvinnan hade så bra uttryck i ansiktet och kroppen att det blev intressant. Sången var kanske inte den bästa i den akten, men hon tog igen sig på jazzkonserten. Jag känner alltså inte den här Elise, utan var och såg hennes examensarbete som mina klasskompisar medverkade i. Sara och Magdalena gjorde bra ifrån sig, men de var osäkra på materialet, vilket syntes.

Väl hemma på kvällen kollade jag på Underworld: Awakening som var asbra! Mamma, detta är nog ingen film för dig. Pappa, du gillar nog den här filmen. Den var väldigt  bra, förutom i slutet kanske. Typiskt Underworld-slut som man liksom inte blir särskilt glad över.

Idag har jag varit på loppis gånger två, och köpte mig fyra linnen och ett bar dansbyxor för 120 kr, samt fyra gröna tallrikar (småtallrikar) för 20 kr. Sedan gick jag och dansade i två timmar igen. Övade lite på fotplacering, hur den ska se ut (linjer och vinklar). Det var mycket svårt, för om jag tittar på foten så ser jag ju att den är felplacerad, men om jag inte tittar på den så är det svårt att känna, vilket är det jag ska göra egentligen. Får jobba vidare med det imorn och på tisdag.

Imorn ska jag föresten åka till Luleås universitet med klassen. Ska ha seminarium. Fruktansvärt onödigt. Fruktansvärt tråkigt dessutom.

Min sjal har blivit lite större nu. Inte märkvärdigt, men den är det. Har ca 60 maskor, bara 40 kvar. Den ska alltså bli 100 maskor bred.

Jag har föresten upptäckt att Kioskpiraten - som ligger runt hörnet - har karnevalsgodis bland sitt lösviktsgodis. Såna där remmar fast i miniatyr, och bara i tre smaker. Helt underbart ändå!

Jag har upptäckt att det är fruktansvärt svårt att inreda sitt hem i brunt och grönt. Det går inte för det finns inga prylar för det. Jag behöver ett par till gröna gardiner. Jag funderar på vilken mer färg man kan matcha till grönt och brunt, och orange, turkos och lila bör kunna fungera. Det verkar fungera på Indiska i alla fall.

Måste bara inflika att jag fick 441 kr för mitt hår, inte alls mycket, så jag antar att bloggerskan som sålt sitt hår måste ha haft supermycket längre hår än mig. Men det var bra att jag fick pengarna i alla fall, bokföringskillen hade missat mig eller något sådant, tror jag.

Låttips:
1. Varje blogg-titel
2. Sean Banan - Va var det han Saade

Hahaha! Bästa Sean Banan! Killen med humor.

Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela