tialachan

Kokiri Forest

Publicerad 2012-11-22 19:18:57 i Allmänt,

- Koji Kondo (1998).
 
Imorn bär det av till en skola i Piteå där vi i klassen ska visa upp vår turnéföreställning. Efter det bär det av till Stockholm och prins charmig, ska bli supertrevligt. I Stockholm ska klassen sedan mötas upp och vi ska visa vår föreställning för en friskola på Skärholmen. Vi har även en massa lektioner vi ska gå på runt om i Stockholm.
 
Mina armar är ganska bra. Har använt Voltaren några gånger och idag kunde jag ta ut dansen nästan till fullo. Det kändes bra!
 
Läste ut "Eldvittnet" häromdagen. Som jag antagligen sagt tidigare så var det en väldigt bra bok. Jag har alla böckerna i serien fram till den tredje, så jag väntar nu på att den fjärde ska komma ut i liten pocket-form. Man kan ju inte ha olika storlekar på böckerna, det skulle ju se jättekonstigt ut.
 
Jag har börjat köpa julklappar, men det är så svårt att välja! Spreciellt till de som är kräsna!
 
Puss <3

My Everything

Publicerad 2012-11-18 17:38:43 i Allmänt,

- Goldfinger (2005).
 
Denna helg har gått relativt snabbt. I fredags åt jag pizza (Maffia) och kollade på Don Quijote i tecknad version. Typiskt att de alltid ska sluta lyckligt, men det vore nog ingen barnfilm annars. Kul ändå att de vill allmänbilda barnen genom att göra filmer om de klassiska litterära verken. Smart drag.
 
Jag har sträckt båda bröstmusklerna. Jag skulle göra situps åt sidan - mot tyngdlagen - och tog i mer med bröstmusklerna än magmusklerna. Så när jag då lägger mig ner och ska byta sida så sträcker jag den högra. Detta var i tisdags. I torsdags var den armen någorlunda bra och jag satte igång och dansade igen, fast enarmad. Jag väljer då att lägga mig och göra samma situps-övning fast på andra sidan. När jag då lägger mig ner och ska slappna av så sträcker jag den vänstra. Min klasskompis kom fram till att jag är så förbannat stark i bröstet att de musklerna tar över och att magen inte är stark nog att lyfta min överkropp (då tar bröstet över). Vi har föreställning på fredag så detta kom oerhört olägligt. Jag kan inte göra någonting med armarna. Jag borde inte skriva här heller för det känns i armarna men ville bara dela min misär, haha.
 
Var och såg Breaking Dawn Part 2 igår med Magdalena. Det var kul. Superspontant dessutom. Filmen var bra. Trodde ett tag att Hollywood kapat boken men sen så visade det sig att så inte var fallet. Haha man blev lite lurad.
 
Jag har dessutom handlat mat, lagat mat, diskat och tvättat i helgen så det är inte så konstigt att mina armar inte är bra än.
 
Puss <3

September

Publicerad 2012-11-11 22:02:33 i Allmänt,

- Matthew Herbert (2011).
 
Det borde nog ha varit bortåt en månad sedan jag skrev sist. Har inte riktigt haft inspirationen eller motivationen till att vilja skriva, så det har uteblivit. Jag har hunnit med väldigt mycket. Jag har undervisat 6-åringar och 10-åringar i grundskolan, har satt upp en dansmanifestation för dessa barn, har koreograferat en mycket bra dans med klassen, har avklarat examinationsveckan som var förrförra veckan, tog mig en tripp ned till Stockholm och träffade Prins Charmig, var på Cosmonova och Naturhistoriska Riksmuséet och Science Fiction-bokhandeln och gottade mig i mina älskade böcker. Vandrade runt lite i Stockholms city, åt god mat på Texas Longhorn och någon kinarestaurang. Hade en otroligt bra helg med Prins Charmig. Charmig är nog inte riktigt rätt ord. Vill använda ett annat ord, men det skulle nog vara ganska opassande med tanke på vart jag skriver, haha.
 
En ny period har startat i skolan. På LTU så är läsåret indelat i 4 läsperioder (vet inte om det är så på alla högskolor/universitet). Nu är vi inne i läsperiod 2. Vi håller på och sätter upp en högstadiumföreställning som vi ska turnera runt med i Kiruna kommun, alltså en kommunturné. Vi ska även åka till Stockholm och ha föreställningen för ett högstadium där. Den är om 2 ½ veckor. Det känns lite stressigt men jag tror det blir bra.
 
Matten går sådär. Hittar inte riktigt motivationen till det så det blir lite segt. Jag kommer framåt men inte snabbt nog. Jag har tänkt att lägga det första provet strax innan jul och hoppas på att jag klarar det så att jag kan börja plugga inför prov 2. Annars får jag ta och göra omprov när jag kommit tillbaka till Piteå innan skolan "börjar" igen. Vi har som sagt inget jullov utan vi ska sitta och skriva uppsatser under jul och nyår, samt planera och skapa danslektioner. Dessutom ska vi träna för vi har dansexaminationer veckan efter då vi kommit tillbaka. Det blir inte mycket julmat för mig, haha. Eller julgodis, snarare.
 
Har inte kommit igång och stickat än. Det kommer kanske. Jag hoppas det, för jag har ett stort berg av garn som bara ligger och stirrar på mig i en stor korg. Vill ha sockar, men kan inte sticka sockar. Än, alltså.
 
Igår lagade jag ris, kyckling och currysås och idag lagade jag ris, fläskfilé och brunsås. Currysåsen gjorde jag själv, men tyvärr så tänkte jag inte på att jag kunde göra brunsåsen själv så hade köpt pulverpåsar istället. Hade dock i fettet från köttet i såsen och det blev lite extra smak på såsen då. Ibland lyckas man!
 
Mikron fungerar utmärkt. Förlåt att jag tagit upp så mycket av din tid. Ska gå och hämta tvätten nu och sedan ska jag läsa Eldvittnet av Lars Keppler. Jag har inte ens hunnit läsa ut den, och så upptäckte jag igår att det ta mig tusan har kommit en fjärde bok i serien! Lycka!
 
Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela