tialachan

Made of

Publicerad 2011-10-25 21:35:27 i Allmänt,

I helgen dansade jag väldigt mycket. Både lördag och söndag var jag i danssalen. Skapade lite modern jazzinspirerad koreografi. Den är knäpp. Går ganska långsamt och är väldigt modern-modernt (alltså sådant som man oftast inte förstår), och det är ju inte riktigt jag, som är ganska konkret vanligtvis. Men jag vet att jag fångar en fluga (antagligen den där jäveln i mellan-salen), samt att min arm gör lite som den vill mot slutet. Den vill åt ett håll men jag tar tillbaka den åt det håll den var åt. Jag använde mig också av foto-posen som jag hade när Liv fotade mig. Den posen gillade jag, haha.

Igår stod jag i cafét igen. Den här gången var det inte kaos, som sist. Igår kunde vi chilla lite, jag och Joanna. Fast vi kom inte hem tidigare för det var det var ett par sniglar som tyckte det var trevligt att ta en påtår sisådär tio i sju. Dumma.

Idag hade vi besök av en dansare från Frankrike, Hanna Hedman. Vi hade improvisation och komposition. Det var inte jätteroligt, men man överlevde. Alla tre klasserna, ettorna, tvåorna och treorna hade tillsammans. Det var trångt för första gången i stora salen.

Jag har dessutom en enorm hög med disk. Den tänker jag inte diska idag. Jag vill inte, vill inte, vill inte. Blä på den. Men måste diska skålar.. om jag ska något annat än kastrullen o äta ur imorn bitti.

Har pluggat massor idag. I ca en och en halv timme. Haha, för mig är det mycket, hahaha. Men fick mycket gjort på den tiden. Skrev om alla instuderingsfrågor utan hjälppapper, det gick mycket bra, kunde mycket mer idag än vad jag kunde i helgen.

Tvättade dessutom imorse, halv åtta. Det var tidigt. 07.30, liksom. Fy tusan.

Puss <3

Becoming Insane

Publicerad 2011-10-22 23:07:41 i Allmänt,

Ytterligare något nytt som jag lyssnar på. Eller kanske inte ska säga att jag lyssnar på det eftersom jag endast spelat dem typ två gånger på Youtube. Infected Mushroom heter dem, och spelar trancemusik. Lite annorlunda från det jag vanligtvis lyssnar på, men det tillför en härlig kontrast. Fast jag måste säga det att jag tröttnar ganska fort på beatet såvida jag inte får super-mega-hyper-inspiration till dansen av musiken förstås. Hehe.

Var med om en ganska galen grej i onsdags. Det var så att det blev kaos för vi hade alla missat att vi skulle ha examination i danshistoria i onsdags, så på tisdagen så var det superkaos och vi var yra höns. Sedan löste sig det hela förstås. Vi får hemtenta istället. Iaf så skulle vi ha seminare och diskutera om varandras person-arbeten, så jag gjorde detta med en studieteknik jag aldrig använt förr. Jag satte mig och läste arbetena, skrev ner några saker om varje grej och läste igenom anteckningarna kanske en gång. Jag läste även igenom mitt eget arbete en gång ("det här kan jag, det har jag ju själv skrivit"). På onsdagen kunde jag allt om deras arbeten, och kunde deras t.o.m. bättre än mitt eget. Kunde och visste allt, förvånade både gruppen, läraren och mig själv. Imponerande hur mycket det var jag faktiskt kom ihåg. Jag tror det har att göra med att person-arbetena handlade om historiska dansare och att jag var väldigt intresserad av dessa personer, och att informationen då gick bättre in i huvudet på mig. Det var galet, helt enkelt. 

Har denna veckan hållit igång med min morgonträning. Är stolt över att jag lyckats i två veckor redan. Den här veckan kommer jag att ha tränat någonting varje dag. Mån-fre kör jag ju mina morgonpass, men även danspass i skolan. Idag var jag och dansade i skolan, helt själv, för det var ingen som kunde/ville komma. Jag improviserade lite själv och körde lite mera styrketräning blandat med teknik. Det gick nog bra. Har dock fruktansvärd balans, så den kanske jag bör öva på. Dessutom flyger det omkring en fluga i mellansalen som stör mig konstant när jag är där. Idag försökte den sätta sig på mina läppar. Det var fett creepy, som Bisse skulle sagt när hon brukade säga så (haha). Jag sparkade och fäktade bort den. Det fungerade inte bara med luftfläktar utan var tvungen att ta till hårdhandskarna och smälla till den för att den skulle försvinna. Fast sen kom den ju förstås tillbaka. Dumma fluga. 

Jag var även och shoppade på Dollarstore och Barnens Hus med Ewelina idag. Från Dollarstore köpte jag en ny tavla.
"Jag vet inte vad den föreställer... men jag vet att den är grön." Nu var det väl kanske det dåliga ljuset som gjorde den brun... Den är vanligtvis grön. Dessutom kom jag på att jag inte har varken spik eller hammare till att sätta upp den. Efter jag köpt tavlan, förstås. Tur jag har som har vänner som har sådana prylar, haha.


Denna ögonmask hittades även på Dollarstore. Snyggsnygg.Svarta läppar och naglar är förstås ett måste. Billigt krimskrams ska användas vid såna här tillfällen som Halloween. Just det. Det är ju halloween nästa vecka. På fredag. Då tentan är. Just det. Tusan.


Glömde rotera bilden, men så ser den "snygga" häxdräkten ut. Ungefär. Jag vet inte hur den ser ut när den sitter på. Det får förbli en överaskning, haha. Den här och sminket köptes på Barnens Hus.


Denna köptes på Dollarstore, affären där allt finns till bra pris. Sen om kvalitén inte är den bästa får man nästan räkna med. Men denna skål ska nog hålla ett tag, hoppas jag. Smidig med ett hål på sidan dessutom. Sedan köpte jag även glas där. Det är mer plastglas som luktar illa än riktiga glas. 6 st för 20 kr. Billigt, ja!
 

Såg dessutom på kartan idag att Gällivare ligger jättelångt norrut jämfört med Piteå. Mitt mål är att ta mig dit så jag kan träffa min kusin Sofia, men om jag känner mig själv rätt kommer det inte bli av förräns årskiftet. Efter tentan. Eller snarare, tentorna. Det blir till att plugga i jul.

Idag dessutom efter att jag varit o dansat så gick jag med Ewelina på hennes pojkväns gittaruppspel i aulan. Själva spelandet var imponerande men disiplinen på ungarna var fruktansvärd! Hade det varit en dansuppvisning hade de inte levat efteråt, haha. Dansare lever i ett militärsamhälle, tror jag, hehe. Efter uppspelningen gick vi till Thai Garden och åt taimat. Jag tog det vanliga (fast i tai-version), kycklingspett och jordnötssås. Tyckte bättre om kina-versionen från Katrineholm, men tai-en var god iaf. Hade en trevlig kväll med Ewelina och musiker. Musiker och deras dåliga musiker-humor som ingen annan förstår.

Godnatt. Puss <3

Iron

Publicerad 2011-10-16 19:03:28 i Allmänt,

Idag stekte jag kycklinglårfilé för första gången. Det gick nog ganska bra. Det var ju bara att lägga ner kycklingen i stekpannan, och sen på med kryddan och sen vänta på att få vända på dem, och sen vänta på att kycklingen skulle bli helt genomstekt så det inte fanns något rosa kvar. Har dock inte smakat än, men håller på och kokar upp vatten till nudlarna nu så får snart smaka på kycklingen.

Efter att jag stekt kycklingen diskade jag, och sen gjorde jag två portioner köttfärssås, varav jag åt upp den ena. Det blev föresten sex st portioner av kycklingen. Kunde nog ha blivit mer om jag snålat, haha. I köttfärssåsen iaf så hade jag i frysta grönsaker, cremé fraische och tomatpurré och oregano-taco-mix (som inte smakar jättegott). Det blev helt ok. Nästa gång ska jag inte köpa den där taco-mixen. Den är tyvärr inte slut än så får stå ut med den ett tag till.

Jag var hos Ewelina idag och vi gick igenom instuderingsfrågorna till tentan. Det var jobbigt, men givande. Under tiden tittade Liv förbi och pluggade med oss en stund. Vi kom fram till att Josefin är förfärlig när det kommer till den här kursen i UVKn som vi läser nu. Katastrof.

Kycklingen blev föresten helt ok, fast var tvungen att slänga lite från den portionen jag skulle äta nu, för lite var rosa. Men gott var det andra i alla fall.

Imorn blir det UVK-redovisning och sen hem och plugga till tentan. Tjoho.

Puss <3

I Must be Out of My Mind

Publicerad 2011-10-15 23:19:47 i Allmänt,

Den här veckan har jag tränat oerhört mycket. Det bara blev så att det blev mycket. Så har ganska ont här och där i kroppen nu. Kör styrkepass innan skolan varje morgon och sen i skolan x antal danspass. Nice, som piteborna säger. Upptäckte dessutom under limbon igår att jag blivit starkare i kroppen för jag klarade att gå under ribban lägre än under NolleP, så det känns kanon, hehe. Jag gillar't.

Har just sett Landet för Längesedan. Den var mycket bra. Något som slog mig ganska rejält var likheten till Lejonkungen. Lillefots mamma dog nämligen när hon skulle skydda Lillefot och Cera mot en "Vasstand". Innan hon dör så har hon och Lillefot en konversation som är mycket, mycket lik händelsen i Lejonkungen då Mufasa dör i ravinen, och Simba ropar "Pappa! Pappa! Pappa...". Detta händer även i Landet för Längesedan, och Lillefot har exakt samma tonläge när han ropar "Mamma!". Sedan pratade de också om jordens kretslopp hos Lillefot, vilket de också gör i Lejonkungen. Det låter kanske inte som att filmerna är lika, men det är dem. Så jag var tvungen att kolla upp vilken film som kom först. Det var inte Dinseyfilmen för den kom 1994. Landet för längesedan kom 1988. Fy på Disney som tagit material från Landet för Längesedan. Fy, fy.

Idag var jag och dansade med Liv, det blev bara vi två. Haha, det kändes knäppt när hon var läraren och jag den enda eleven, haha. Det var roligt, trots den dåliga närvaron från resten av klassen. 2/3 av klassen kom inte. Mer än hälften, alltså. Fast vi är ju bara 6 stycken, haha! Men det var kul och vi körde lite styrka och diagonal samt koreografi, som var mycket fin och rolig, den passade mig.

Sedan när jag kom hem så åt jag nudlar med grönsaker och sedan plockade jag fram dammsugarn och städade undan allt hår som låg överallt. Fruktansvärt. Var tvungen att rensa munstycket på dammsugarn flera gånger för att det skulle bli någon effekt. Det är rent nu, det är bra. Jag rengjorde även spisen, smutsen skulle snart börja växa av sig självt, tror jag. Så nu är den också skinande ren (okej, golvet är inte skinande rent men det är acceptabelt). Jag gick även och handlade (ca 18.30, man blir bortskämd när affären är öppen så länge) och köpte kycklinglårfilé som jag ska försöka typ.. steka imorn. Hur nu det ska gå. Önska mig lycka till. Och bacon köpte jag också - ekologisk bacon. Den var bara 5 kr dyrare. Det kan vara värt det, känner jag. Försöker köpa sånt som är ekologiskt, men det är svårt för det är ju aningen dyrare. Köpte t.ex. ekologisk skruvpasta för 14 kr, medan vanlig skruvpasta med dubbelt så mycket i kostade 7 kr. Men jag snålar på den pastan och njuter av att äta den så det funkar iaf. Blandar den med vanliga makaroner, hihi. Ekologisk mjölk kör jag också på. Tyvärr tänkte jag inte på att köpa den ekologiska oboyen, men har för mig att den var fruktansvärt dyr jämfört med de andra förpackningarna. Ekologiskt och kravmärkt är bra grejer, det.

Imorn blir det till att plugga tills ögonen trillat ut och hjärnan bränts bort. Go for it!

Godnatt. Puss <3

Indestructible

Publicerad 2011-10-11 21:00:56 i Allmänt,

Jag drömmer ganska konstigt fortfarande, men inte lika länge och mycket nu som förra veckan. Kommer heller inte ihåg de flesta från se senaste dagarna. Jag håller på och stickar en halsduk. Den kommer se jättekonstig ut. Har tänkt att den ska vara brun-grön, men jag vet inte hur man byter färg när man stickar, så jag vet inte riktigt hur detta kommer gå, haha. Får använda en lathund från internet kanske. Har också läst en massa om Martha Graham, och skrev idag klart arbetet om henne. Hoppas inte läraren underkänner mig, haha. Det tror jag inte hon kommer göra, jag skrev ändå 3 sidor om Graham, så det borde vara lugnt.

Har bestämt mig för att från och med måndag nästa vecka är det slut på allt onyttig-ätande. Detta gäller inte panpizzor. Jag har ätit för mycket onyttigt under helgen och igår och idag. Och förra veckan. Så på måndag blir det hard-work igen. Ska kämpa! Och så ska jag göra styrkeövningar varje dag. Graham + mage + rygg + rumpa + insida lår + armar. Om jag kommer ihåg ska jag göra vader också, men både igår och idag glömde jag det, så får se om jag kommer ihåg det imorn. Idag glömde jag iof insida lår också, men Liv körde framsida-lår-styrka istället så det får räcka. Kommer få ölmage av muskler på låren om jag fortsätter så, hehe.

Här är min nya pryl. Ljusstake. 


Godnatt. Puss <3

Wear it Like a Crown

Publicerad 2011-10-07 23:13:48 i Allmänt,

Den var jag inte o såg idag med Cirkus Cirkör, utan jag var och såg C!irca med klassen idag. De var mycket, mycket bättre än Cirkus Cirkör. Fast det var nog för att C!rca blandade med modern dans, som jag tyckte det var bättre. Det var grymt imponerande i alla fall.
http://www.youtube.com/watch?v=VAUe21btEPE&feature=related 

Efter föreställningen gick jag, Sara, Magdalena och Ewelina till Challenge och softade där en stund. Nu sitter jag hemma, och ska snart gå och lägga mig. Om ett tag. Ska dansa imorn. Och dammsuga. Förbannade dammsugare. Varför skaffade jag mig en sådan?! Men ett tag var det kritiskt här i lägenheten. Fruktansvärt. Haha.

Robins blommor doftar föresten enormt gott. De gillar att stå på mitt köksbord för nästan alla knoppar har slagit ut nu. Jättefina blommor!
 

I måndags drömde jag, och i tisdags drömde jag. I onsdags drömde jag också! Jo, det var såhär att jag var ute och åkte karavann i öknen. Emelie från gamla Es3A sa att hon skulle åka till Australien över helgen, och vara tillbaka på måndag. Sedan var det en vit häst som sprang framför vår karavann, tror tillochmed att den drog våran vagn, och den hästen var inte tam. Så jag skulle fånga den här hästen och göra den tam. Jag hoppade upp på hästen och den höll på att kasta av mig men jag höll mig kvar och hästen blev tam. Så jag tog med mig den hem till Sverige och den bodde inne i huset hos pappa. Det blev vinter, och jag skulle åka hem till Piteå igen, och hästen, som för övrigt blivit svart i drömmen nu, var ju tvungen att vaccineras. Det var ju trots allt en arabisk vildhäst, en Arabhäst, helt enkelt. Därför var det inget snack om saken att jag skulle få behålla den, för pappa. Det var vinter och hästen, som för övrigt var en hingst, hade aldrig sett snö förut, så jag släppte ut honom på framsidan. Eller det var kanske pappa som gjorde det, har för mig att jag gjorde något inne i huset. När jag sen klev ut på framsidan ligger det en tonårskille på vår gräsmatta och rullar sig i snön - det var hästen. Denna killen blev sedan min pojkvän (inte Robin, utan en med samma status). Sen minns jag inte mer.

Jag tror att mina drömmar försöker säga mig något. Jag kanske saknar hemmet i alla fall. Och Robin. Omedvetet. Och nu kommer drömmarna och spökar för mig. Haha, får se vad jag drömmer inatt då. Spännande!

Godnatt! Puss <3

Lipstick

Publicerad 2011-10-04 19:02:18 i Allmänt,

Igår natt drömde jag att jag var Harry Potter, och Bellatrix Lestrange höll mig fången uppe på en mörk vind med glaskupol. Sen slet jag mig fri och sprang nerför alla trapporna, och kommer till den stora trappen på De Geergymnasiet, den som ser ut som Hogwarts. Där upptäcker jag Snape vid slutet av trappan och ser att jag antagligen inte kommer orka få upp dörrarna ut, det var Lenningsdörrar tyvärr (vilka är mycket tunga). Sedan vaknade jag.

I natt drömde jag att jag cyklade någonstans. Sen satt jag i en röd sportbil med pappa och vi körde genom en träddjungel där det gick omkring en massa folk. Sen började det regna på de där människorna så vi gasade iväg upp på en kulle där vi klev ur, så vi kunde se hela landskapet. Strax nedanför så såg vi ett hus, så jag och - inte längre pappa - utan någon som skulle kunna vara min pojkvän, av den känslan jag fick av denna figur (det fanns inget ansikte på denna människa, så vet inte vem det var). Vi gick ner för sluttningen och där står en bergochdalbana, en Corc-screw. Sen gick vi in i huset som var och där var det dålig stämning (typ ett hem som lidit av svält och där någon mördats) så vi gick ut igen. Där så var det helt plötsligt jag, pappa, Annika och Jacob på utlandssemester (fast det var Albrektsvägen i Norrköping i utländsk touch) där vi skulle göra ett uppdrag. Uppdraget gick ut på att vi skulle ta oss hem. Vi kom till ett vardagsrum där vi skulle leta mobiltelefoner och absolut inte lägga märke till katterna som var där, för då skulle vi bli diskade. Vi mötte två katter. Vi hittade alla fem telefoner. Vid den femte mobilen känner jag någon som stryker mot min nacke och kind. Det är Jacob som retas med mig (något normalt för en gångs skull). Vi går ut och ska gå iväg, men Jacob har glömt sin flytväst så jag springer och hämtar en lime-grön uppblåsbar badmadrass, varav pappa säger att det är fel och pekar på ill-orangea flytvästar. Jag går dit, och ser att vid slutet av den gatan finns en busshållplats. Vi är påväg dit. Jag vaknar.

Väldigt konstiga drömmar. Haha.

Puss <3

Brian

Publicerad 2011-10-03 21:20:34 i Allmänt,

Fredag: Endast jag och Ewelina var kapabla till att dansa då. Resten var sjuka, hemma eller i Oslo. Först hade vi danskunskap, fruktansvärt som vanligt. Sen var det modernt där vi fick massor med nytt material. Sedan lunch och därefter balett där jag och Ewelina försökte ha ihjäl våra muskler. Ser fram emot nästa lektion. Fredagkvällen skulle egentligen spenderats med dansarna och vi skulle gått på dansföreställning och sedan gått hem till Lena, men ingen ville/hann gå på föreställningen så jag gick och handlade istället och kollade på idol med en chokladkaka och gurka och sourcreamandonion-cremefraische-dip. Mycket gott.

Lördag: Gick upp till Grisberget med mina nya skor och sprang 3,5an på 22min - fruktansvärt, ska bli bättre! Sen duschade jag och gick sedan och handlade glass. Vanlig tråkigt choklad-vanilj och så Ben and Jerry's. Med massa nötter och vit/mörk choklad i. Expensive, japp. Fruktansvärt, att det kan vara så dyrt med lite glass. Dumt. Sen lagade jag spaghetti och köttfärssås (med svamp i). Och sen gick jag och tvättade. Sen sprang jag upp och ner till tvättstugan några gånger, sen pluggade jag lite och sen slutade det med att jag kollade på alla avsnitt av Kaichou Wo Maid Sama tills klockan slog ca 00.30, och sen gick jag och lade mig. Eller snarare, jag stängde av datorn, släckte lampan och slöt ögonen, haha. Skönt med bärbar dator.

Söndag: Plugg med Ewelina, som inte blev så mycket plugg eftersom att Liv, som åkt till Oslo, hade litteraturen vi behövde för att göra uppgiften. Waste of time, helt enkelt. Smått irriterad över detta. Sen gick jag och Sara till skolan där vi körde lite Graham-teknik, lite styrkeövningar och lite modern koreografi. Graham-tekniken kändes i ljumskarna, vill jag säga. Det var skönt, haha. Sen väl hemma så stekte jag falukorv och så pluggade jag lite. Sen kollade jag efter en ny anime-serie att kolla på, men kunde inte hitta någon som var tillräckligt intressant, så lade mig och läste en stund.

Idag: Började klockan ett, så fick lite mer tid till att plugga och kolla på True Blood (haha). Kollade sedan på flygbiljetter hem, men kunde inte köpa för mitt kort fungerade tydligen inte med Sas, så får gå till resebyrå imorn. (Tror inte jag behöver nämna att jag överkokade mitt ris så mycket att det vände i evolutionen och blev okokt igen) Sen gick jag på föreläsning som var totalt onödig och sen blev jag mycket arg på henne, Josefin Rönnbäck, eftersom hon lagt till nya kapitel i tjockis-boken att läsa. Sen berättade också vår lärare Sam, att tentan är ev flyttad till lördagen den 30 okt. Hemskt. Man kan inte bara ändra datum sådär. Folk har faktiskt planerat saker och ting. Det får kanske bli så att dansarna åker till Luleå och skriver tentan istället. Kanske, får se hur det blir. Är mycket förvirrande.

Sen efter informationen från Rönnbäck så sprang jag till kåren där jag hade mitt första Café-pass med Joanna. Haha det var nästan katastrof. Det kom jättemycket folk så hade det superstressigt med kassan, som inte var att leka med, haha. Jag skötte kassan och Joanna fixade i ordning det som behövdes fixas. Sedan mötte jag min ärkefiende, kaffet var slut och jag skulle nu koka nytt kaffe. "AUGUST!" Lät det, ungefär. Haha, fick lite hjälp med det hela och det löste sig ganska bra sedan. Sen när vi skulle stänga så var vi inte tillräckligt effektiva utan vi kom inte därifrån förrän typ tjugo i åtta (stänger 19), så var inte hemma förns åtta heller. Pratade med mormor och morfar påväg hem, de mådde bra och hade haft det kanon i Frankrike.

Nu blir det till att chilla lite framför datorn och sen gå och lägga sig.

Godnatt. Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela