tialachan

Wait

Publicerad 2012-05-23 20:49:12 i Allmänt,

- M83.

Det där är en mycket bra låt. Jag tror den är med på den moderna dansexaminationen imorgon. Jag hoppas det.

Jag verkar ha pluggat på ganska bra den här veckan. Har lämnat in allt som ska lämnas in på fredag, och har i princip gjort klart statistikuppgiften. Bara tenta och forskningsmetodik kvar. Modern och balettexamination.

Det är lite svårt att tro att vi slutar på fredag nästa vecka. Min sommar är ganska oplanerad än så länge.

Ska ringa min kusin, och sedan ska jag läsa igenom tenta-papprena och sedan gå och lägga mig.

Puss <3

Snö

Publicerad 2012-05-17 17:20:06 i Allmänt,

- Laleh.

Har hört låten näst intill konstant idag, så det är därför jag har låten. Jag tycker inte så mycket om den, för övrigt.

Idag hade vi videoredigering(ja, på Kristihimmelsfärd).Det gick mycket bra. Såhär blev solot och redigeringen. Tyvärr visade det sig att på en macdator blir saker och ting lite annorlunda, så synkningen blev inte helt okej och det är i en klippning som det fattas en preparation. Men annars så funkar det.
http://www.youtube.com/watch?v=MvZ0zGpIHMc

Ska kanske ta mig tid till att redigera om den. Fast det är ju bara jobbigt.

Måste pugga till tentan snart. Och skriva klart uppgifter.

Puss <3

PS. När jag skrev ordet Kristihimmelsfärd förstod jag innebörden av ordet för första gången. Är jag inte patetisk ibland alltså.DS.

Circle of Life (repris)

Publicerad 2012-05-15 21:28:06 i Allmänt,

- Lejonkungen (1994).

Jag misstänker att jag redan har haft alla Disney-låtar från mina favoritfilmer, så det är lika bra att skriva repris på en gång. Jag kollade på Lejonkungen häromdagen, blev grymt besviken för jag såg inte originalet utan special-edition versionen. Fruktansvärt dumma människor har lagt till/tagit bort saker. Här ville man ha lite nostalgikänsla och så måste man sitta på helspänn för att man inte vill att något nytt ska dyka upp igen. Det är okej att göra om något till 3D, men det är inte okej att lägga till nytt.

Jag har pluggat ganska mycket de senaste dagarna. Skrivit klart alla dansreflektioner, har jag gjort. Nu är det bara Forskningsmetodik, Statistik och Vetenskapsteori kvar. Allt i UVKn alltså. De praktiska dansklass-examinationerna är kvar också. Avverkade kvällskursen idag och igår. Det gick bra. Jag tror skarpt på att jag kommer klara minst Godkänd. Jag fick föresten VG på praktiken. Jag skuttade liksom iväg av lycka efteråt.

På torsdag kommer mitt solo upp här. Eller fredag, om jag är för trött på torsdag kväll efter att ha redigerat i 4,5 timmar. Eller i helgen, jag får se, haha. Det är inte vad man förväntar sig, om man säger så.

Puss <3

Commander

Publicerad 2012-05-11 19:47:03 i Allmänt,

- Kelly Rowland.

Ännu en fullspäckad vecka har farit förbi. Blev frisk förra helgen så har kunnat ta i för kung och fosterland den här veckan. Har dansat mycket balett och jazz, så nu frågar jag mig själv om vad modern dans är, hehe. Både i onsdags och igår så hade vi Val Suarez här, fruktansvärt bra lärare, dock väldigt hård och rakt fram. Fast det var förstås jättebra för oss, eftersom vi chillar ganska rejält här i Piteå när det kommer till inlärning. Jag har verkligen dansat ut de senaste tre dagarna.

Idag var det dansmanifestationen. Det gick bra. Det kommer upp en video här på bloggen i slutet av nästa vecka då jag har redigerat den. Är du rädd för clowner bör du inte se den. Fast jag är ju förstås oemotståndligt söt.

Imorn blir det till att plugga hela dagen, sedan öva inför balettexaminationen och sedan äta tacos med klassen. Ska bli trevligt! Det var nästan längesen vi gjorde något tillsammans så nu är det på tiden att vi gör det.

Jag känner mig så himla inspirerad just nu. Borde gå till danssalarna och dansa men det är fredagkväll och nån kväll måste jag ju vila. Klockan är ju ändå halv åtta, så hemma borde jag stanna, man ska inte vara ute och springa om nätterna. Host, host.

Sa jag det att jag kände mig inspirerad? Jag flödar av energi som vill ut men jag tänker på den jobbiga vägen till skolan och försöker trycka undan inspirationen, idag är ju en vilodag?! Måste vila någon gång också. Jag tror det är för att jag smådruckit Coca Cola nu i två timmar...

Puss <3

Södermarken

Publicerad 2012-05-05 14:10:47 i Allmänt,

- Lars Winnerbäck.

Igår blev det ingen dans för någon av oss i klassen, för vi var alla sjuka, i princip. På moderna pratade vi improvisationsövningar och på jazzen kikade vi in på Acusticum och insåg att det kanske inte är så litet trots allt, samt att vi pratade om skillnaderna mellan jazz och modern dans. Sedan efter lunch framförde vi våra solon för varandra, vilket gick ganska bra. Alla har gjort jätteolika solon, intressant hur det kunde bli så. Bra solon. När jag visade upp min clown så kom det in någon snubbe från servicecenter och sedan gick det inte så bra för mig, haha, så jag gjorde det en gång till sen. Då gick det bättre. Sedan på kvällen satt jag, Sara och Magdalena och pluggade i några timmar. Jag som aldrig pluggar på fredagar, haha. Tji fick jag. Både jag och Magdalena håller precis på att bli klara med projektspecifikationen, är på sista delen - reflektionsdelen. Den är svår. Måste göras.

Igår var det dessutom husfest. Min granne hade ett dansgolv med ljus och dunderhögtalare. Jag somnade runt två. Jag vet inte hur länge efter det som festen höll på, men jag vet att jag inte vaknade igen förns vid åtta. Då gick jag upp, kollade ett avsnitt av One Tree Hill och åt gröt + russin + crunchyflingor. Sedan diskade jag, rengjorde plattorna och runtom av spisen och skyfflade upp allt grus vid ytterdörren. Sedan kom Magdalena och vi pluggade lite UVK igen. Vi är på g, helt enkelt!

Det har föresten snöat här nu. Mamma frågade igår om vi hade snö, men hon frågade lite för tidigt. Det snöade när jag vaknade och det snöar fortfarande. När ska våren komma egentligen? Jag som såg en massa blomknoppar igår.

Jag såg föresten Pocahontas 2 igår. Den var mycket mer färsk i minnet än vad ettan var. Det var en sådan besvikelse att de bytt ut personerna som gjorde rösterna till första filmen. Dessutom hade Pocahontas en helt annan karaktär, och likaså John Smith. Den andra filmer är inte heller lika bra gjort, ritad/animerad. Gammelmor Pilrot såg t.ex. annorlunda ut, liksom John Smith. Som tur var så var Nico och Percy som de brukade. Det kändes inte som att arbetet bakom var så genomtänkt och analyserat och meningsfullt som i första filmen, men det brukar väl vara så i uppföljare, har jag för mig.

Det blir mycket pluggande nu. Måste klara den här perioden! Tur att jag i princip är frisk nu, så att jag kan börja dansa ordentligt nästa vecka. På fredag ska solot visas upp. Det kommer nog gå bra, hoppas jag.

Puss <3

Färger i en Vind

Publicerad 2012-05-03 22:48:44 i Allmänt,

-Pocahontas (1995)

Har just haft ett "Hallelujah-moment" till Pocahontas-filmen. Det måste ha varit ca 6-8 år sedan jag såg den senast. I de fem första minuterna av filmen hade jag gåshud över hela kroppen, jag kände musiken, naturen, London, nostalgin från barndomen, och ett helt annat analyserande från min sida. Det kändes ett tag som att jag aldrig hade sett filmen förut. En mystisk känsla som var ganska underlig. Det fanns så mycket mer i filmen den här gången till skillnad från hur jag minns den. Jag förstod saker de sa som det är menat att man ska förstå. Jag analyserade det de sa på ett helt annat sätt också, och såg verkligen vad man ville få fram i filmen, budskapet alltså. Budskapet är enligt mig att det finns fler sätt att lösa konflikter på än våld, även om man inte kan prata med varandra.

Jag upptäckte en ganska, men för vissa, självklar sak i filmen, och det var att Pocahontas pratar samma språk som Britterna. Hur kommer det sig och varför har jag aldrig funderat över det förut? Jo, hon hade en dröm om en snurrande pil, som skulle hjälpa henne i sitt vägval i livet. När hon står öga mot öga med John Smith får hon något som skulle kunna likna en uppenbarelse och blir välsignad av andarna med det engelska språket och de kan kommunicera med varandra. Fascinerande. Det jag också tänkte på var drogerna som man har hört att indianerna använde. Jag tror att på slutet av 1800- och under 1900-talet (om inte tidigare förstås) så hade de mycket att göra med droger. Jag tror att innan deras land (jag ser det som deras land eftersom de var där innan Britterna - frågan är om det var något annat folk som levde där innan indianerna?) blev invaderat så trodde man på naturens underverk och meningen med att leva tillsammans med naturen. Den som skrev replikerna till Pocahontas (karaktären, alltså) hade nog i åtanke att få folk att sluta förstöra världen med sina vägar och hus, de lyckades få mig att tänka såhär i alla fall, även om jag inte praktiskt tänker göra något åt saken.

Gammelmor Pilrot har en riktigt skön karaktär, likaså Nico - tvättbjörnen. Älskar hur han driver hunden Percy till vansinne genom att stjäla hans mat! Underbart! Gammelmor Pilrot säger också såhär första gången hon pratar med John Smith:
"Man ska inte döma trädet efter barken..."
En av de två ugglorna i trädet himlar med ögonen. Åh, bästa humorn någonsin! Eller de ser ut såhär i alla fall:


Nu har jag varit sjuk i nästan två veckor. Jag misstänker att jag fått bihåleinflammation men jag hoppas på att så inte är fallet. Min hals är bra nu i alla fall men min näsa verkar inte göra några framsteg. Jag har ont i bakhuvudet ibland, och ibland i käkarna. Det är säkert den där inflammationen.

På grund av detta har jag inte dansat ordentligt på två veckor, har dansat halvdant eller inte alls. Imorn kommer jag också att behöva sitta och titta. Jobbigt men jag måste ju bli frisk. Inget dansande för mig heller. Det blir inget festande för mig heller den här helgen, vet inte hur det ska gå imorn för mitt hus har "husfest" imorn. Alla på hela högskolan är bjudna att komma och festa. Om jag har tur så kommer de att befinna sig på våning tre och fyra men min granne är ganska festgalen av sig så jag kommer nog behöva hålla mig vaken ganska länge imorn. Har laddat upp med en till säsong av Gossip Girl så det kommer kanske gå bra. Jag hoppas på det.

Jag vill skriva om vad som händer mer imorn, men kan skriva på lördag eller söndag istället, så slipper inlägget bli en kilometer långt.

Puss <3

Mot Ithaka!

Publicerad 2012-05-01 21:04:38 i Allmänt,

- Isra.

Inatt drömde jag något superkonstigt. Det började med att min familj blev jättekonstig - det var inte min vanliga, riktiga familj utan det var några andra. De var väldigt konstiga i alla fall. Vi bodde ute i skogen, ca en mil från universitetet. På måndag och tisdagkvällarna skulle jag ha kvällskurs, och den här gången var det måndag. Jag sa till min pappa (inte riktiga pappa) att jag skulle ut och jogga ett tag, för jag fick inte gå på kvällskurserna. Så jag springer hela milen till universitetet och ska välja huvudämne, eller i det här fallet, språk. Jag ville välja spanska, men kunde bara välja engelska eller franska. Då blev jag ledsen och så skulle jag ta mig tillbaka hem. Då tänkte jag att om jag tar vägen bakom universiteten slipper jag ta vägen över motorvägen, den andra vägen måste ju vara snabbare. Sedan är jag inne i något typ av badhus där jag måste åka genom en sån scan-kontroll de har på flygplatserna, för att komma ut från badhuset. Så jag och mina nyfunna kamrater, en tjej och en snygg kille, åker iväg på hans... typ flygande matta eller liknande, vet inte vad det är. De ska hjälpa mig komma hem i tid i alla fall. Vi är nästan vilse, men till slut så känner jag igen ett hus. Det visar sig att killen bor där och där hoppar jag av. Minnet visar en cykel som står intill hans husvägg. Jag går hem, och familjen har något typ av möte med en man i kostym. Sen ringde väckarklockan.

Anledningen till att jag drömde att jag sprang är för att jag drack 2 öl och åt upp nästan 2 st 200g - Marabou igår då jag kollade på "Inför Eurovision Song Contest". 

Mina poäng för första delen av första semifinalen:
Montenegro: 2, Island: 5, Grekland: 3, Lettland: 3, Albanien: 1, Rumänien: 4, Schweiz: 2, Belgien: 2, Finland: 5. 
Andra delen av första semifinalen: 
Israel: 1, San Marino (är det ens ett land?!): 2, Cypern: 4, Danmark: 3, Ryssland: 1, Ungern: 3, Österrike (påminde om Disco Pogo): 3, Moldavien: 2, Irland: 1.

Norden är bra i år, hoppas bara att Norge håller sig över 3 i alla fall! Både Finland och Islands bidrag var grymma, fast vet inte vilket av dem som var bäst.

Igår skrev jag klart min projektspecifikation. Det var skönt att få det gjort, men det är ändå en liten del kvar. Sedan skulle jag ha typ grillat korv med mina klasskompisar på Ankars men piff och puff bestämde sig för att plugga hela kvällen så då fick jag stanna hemma och kurera min förkylning som fortfarande inte är över. Jag skrev lite på kvällskurs-rapporten och den blev någon sida längre. Den är nog snart klar. Idag skrev jag lite till på den, samt skrev över mina handskrivna svar från UVK:n till datorn.

Kollade två avsnitt av Gossip Girl. Chuck Bass har just blivit kär. Åh det är så fint när han blir det! Man blir så lycklig över att ett as som han kan bli kär! Ska duscha nu och sen kolla på ett till avsnitt.

Isra-dans-skapandet idag gick superbra och var jätteroligt, två av fem danser klara! 3 to go!

Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela