tialachan

Vart jag mig i världen vänder

Publicerad 2013-01-31 23:14:31 i Allmänt,

- Svenska Björnstammen (2011).
 
För första gången när jag ska sätta mig och skriva så har jag ingenting att skriva. Men tanken efter löd något i stil med "men jag kommer nog igång bara jag fått ner den meningen!", vilket nog stämde ganska bra. Livet är lugnt just nu, har inte alltför mycket i skolan. Läser UtbildningsVetenskaplig Kärna (UVK) och danskursen Koreografi, går på gym-pass och läser på komvux. Jag lagar mat, städar (en gång i månaden, haha, de där hemma skulle bli galna om de såg min lägenhet), diskar, läser svårläst kurslitteratur, är förkyld och emellan allt detta så hinner jag kolla på McLeod's Daughters. Tror jag såg nästan en hel säsong idag, var hemma för jag hade grym huvudvärk och näsan täppt. Igårkväll hade jag dessutom ont i halsen, så tänkte att det nog var bäst att jag stannade hemma. Jag tror det var ett bra val, jag är fortfarande täppt i näsan, men jag har varken ont i huvudet eller i halsen så imorn bör jag kunna dansa igen. Inte till max förstås, men litegrann.
 
I tisdags vikarierade jag för min klasskompis som jobbar på Luleå Rytmik och Balettförening, där jag fick ta tre av hennes klasser, tioåringar, elva-tolv, tretton-femton. Det gick sådär, men jag antar att jag inte kan vara bäst på allt, och definitivt inte på något som jag inte ens utbildar mig till och som jag i min utbildning knappt fått praktisera med riktiga elever. Det är väl i och för sig ingen ursäkt direkt. 
 
I tisdags var för övrigt första gången jag tränade på ungefär en vecka, jag fick nämligen en överbelastning eller träningsvärk eller liknande i mitt högerknä för att jag varit för ambitiös på gymmet förra måndagen. Jag var på gymet på tisdagen, men sedan så vilade jag fram till i tisdags, vilket var mycket bra av mig, för jag känner inte av knät och har inte gjort det sedan i ungefär fredags. Man lär inte bara av sina egna misstag, man lär även av andras. Man ska lyssna på sin kropp när den försöker säga en något.
 
Det har hänt mycket negativt sedan vi startade den nya läsperioden. I skolan, bland vänner, i familjen. 2013 blir kanske inte ett lika bra år som 2012. Jag hoppas det blir bättre.
 
Jag köpte mig föresten en ny kamera! En Sony DSC-W360 Cybershot. Den är inte ny, men den fungerar med det minneskortet jag har, var dock tvungen att köpa en Micro-SD-adapter till det, men det var billigare än ett nytt simkort, nästan.
 
 
Jag bakade föresten två nya limpor morotsbröd, limporna jag hade tog slut. Snart är min ost också slut, men måste säga att den hållit sig ett tag ändå. Ska väl prova en annan ost eller ett annat pålägg när den är slut.
 
Pratade en hel timme med min kusin igår, tog igen en månads händelser. Förstår inte hur vi kan prata så länge, men jag antar att tiden går fort när man har roligt!
 
Jag har fortfarande inte kommit igenom "Fifty Shades of Grey", tror jag avskräcktes ganska mycket av det faktiska innehållet i den. Jag älskade de första kapitlen, innan huvudpersonen och Mr. Grey åkte till Seattle och hans våning. Det var komiskt, underbart, smart och otroligt underhållande. En tanke som slagit mig är varför den här boken som handlar om en vanlig kvinna och en näst intill vanlig man säljs på Science Fiction-bokhandeln? Jag har kanske inte kommit tillräckligt långt än, men hittills har innehållet inte varit ens i närheten av genrerna Science Fiction eller Fantasy. Får se om jag har fel, när jag orkar ta upp boken igen. Det där avtalet var inte så kul att läsa, det var som att läsa läroplanerna för dagens grundskola och gymnasieskola, eller kurslitteraturen jag har i övrigt, haha.
 
Har fått den dåliga vanan att gå och lägga mig sent. Ska försöka sova nu. Godnatt.
 
Puss <3

Diamonds

Publicerad 2013-01-03 16:35:00 i Allmänt,

- Rihanna (2012).
 
Det är numera 2013 och jag har inte skrivit på fruktansvärt länge. Jag antar att jag haft annat för mig. T.ex. som att resa, fira jul och äta allt godis som jag fick i julklapp (haha). Med resa menar jag inte utomlands, jag menar till och från södra Sverige. Liksom alla andra år har jag firat jul på fler än ett ställe. Har åkt runt som en galning mellan hela släkten, känns det som. Jag fick mycket trevliga julklappar i år, t.ex. pengar, en balettbok, godis (choklad) och en tomte. Mamma var väldigt specifik med att jag skulle köpa något till mig själv för dem pengarna som jag fick av henne. Jag köpte mig detta gymkort på Korpen!
 
 
Som även går att ses på denna bild så är skärpan rätt svår att få till på min telefon, så jag planerar att även köpa en digitalkamera (eller kompaktkamera, som det kanske kallas?) så att jag kan börja dokumentera mitt liv med skarpa bilder istället.
 
Det känns som årets julpengar kommer gå till lite mer vettiga saker. Jag måste dock köpa ett par böcker när jag får tillfälle, klarar mig ju inte utan skönlitteratur. Köpte senast E.L. James bok "Fifty Shades of Grey", som jag ska börja läsa, den har fått mycket bra kritik, och efter att ha läst de fem första raderna blir jag genast fångad, den verkar ganska komisk utöver dramat.
 
Håller på och bakar morotsbröd. Hoppas på att jag lyckas!
 
En timme senare (eller något sådant):
Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela