tialachan

Danses de fantailles

Publicerad 2011-11-28 11:30:23 i Allmänt,

I lördags skulle jag gå till skolan för att improvisera. Jag gjorde situps för de nedre magmusklerna och sidmusklerna, samt armhävningar. Efter det överaskade Patrick och Flip mig genom att säga att de ville öva akrobatik. Så vi gjorde lite lyft och hopp och efter det improviserade vi lite. Igår morse när jag vaknade kunde jag inte röra mig. Hade ont överallt. Så jag gick och hade danspass med Patrik, det kom tyvärr ingen mer - lite dålig ambitionsnivå här i Piteå, känner jag, och vi gick sedan och såg Artificial Body Voices som visades i Black Box på skolan. Det var en modern dans-föreställning som inte var jättebra. De hade satt upp genomskinliga + en vit filmduk i rummet där det visades någon typ av konstig film med kroppsdelar. Groteskt. Det dröjde ungefär två minuter med irriterande musik. Efter de minuterna började en robotsvan till höger på scenen röra sig till en cyberinspirerad Svan Sjön-låt i ca fem minuter. Sen efter det började dansen som i sig inte var så bra. Själva upplägget med dansen var jättebra, dock. Det är intressant att se hur små grupper i osynkronisering blir en synkroniserad grupp under en takt för att sedan bryta upp i nya grupper. Det var väl det enda som var bra.

Satte föresten upp julpynt igår. Lagade också köttbullar, biffar och köttfärssås på 1,7 kg köttfärs. Så nu har jag mat i några veckor, haha.

Bild på mitt köksbord som julpyntades igår. Om jag hade haft en till gardin plus en massa andra julpynt hade resten av lägenheten också sett ut såhär, men så var inte fallet, haha.


Ja jag vet, jag ska gå och köpa ett till ljus, så det blir fyra, för advent. Ska gå till Dollarstore imorgon, har jag tänkt.


Det snöade nyss. Det ligger ungefär två centimeter snö på backen. Ska dessutom gå och köpa mig en lite sportigare vinterjacka. Hoppas den jag kollade på finns kvar. Typiskt om den inte gör det.

Puss <3

The Storm

Publicerad 2011-11-25 19:12:20 i Allmänt,

De senaste två veckorna har paserat genom en storm av uppgifter, danser och misslyckade kommunikationsförsök. De sistnämna kommer förstås från universitetets sida. Ingenting fungerar som det ska. Våra lärare vet inte när schemat ändras. Vår koordinator för askultationen jobbar bara deltid, och är okontaktbar. Våra askultationslärare är till viss del otrevliga ibland. Likaså koordinatorn. Vecka 2 kommer bli en helvetesvecka - examinationsvecka.
Måndag: Muntlig examination i UVK-ämnet.
Tisdag: Skriftlig tenta i UVK-ämnet.
Onsdag: Musik-examination.
Fredag: Essä-inlämning.

Allt detta ska vi göra på "jullovet" som inte finns. Måste börja plugga tror jag.

Fick för övrigt VG på tentan, och jag tror jag borde få VG på hela den kursen. Hade 3 av 4 VG:n. VG är alltså högsta betyget på högskola.

Förra veckan var vi i Skråmträsk och Skelleftehamn utanför Skellefteå för att kolla på två danslärare som hade dans-i-skolan (=ämne/danslektion i skolan). I lördags hade jag även filmkväll med Sara och Magdalena, men vet inte om man kan kalla det filmkväll eftersom vi bara såg en film, men, men. På söndagen dansade klassen lite balett, övade inför examinationen.

Både förra veckan och denna veckan stod jag i cafét. Det gick bra. I fredags, för en vecka sedan, hade vi även presentations-redovisningar där jag pratade om min familj och om varför högtider kan vara jobbiga när man har 3½ familj. Det började bra och slutade bättre.

Igår var hela klassen i Kåge som ligger ca en mil norr om Skellefteå. Oj vilket fanskap det varit med att ta sig dit, kolla busstider, kolla vägar, kartor, pengar, bil. Och inte *** är det någon som kan göra nåt. Jag har föresten upptäckt att jag har en hemlig specialité. Jag är en levande GPS. Ser jag på en karta, över tex Kåge, så lägger jag de mest väsentligaste gat-formerna och namnen på minnet. Jag ser kartan som en bild i huvudet. I det här fallet så kunde jag vägen näst intill bombsäkert när vi åkte dit igår. Likaså vägen till Skellefteå busstation och stället där vi skulle ha Floorbarre på. När jag flyttade hit lade jag också Piteå karta på minnet, så den kan jag. Och ska jag ta mig någonstans jag aldrig varit förut i Piteå kollar jag på kartan, memorerar gat-mönstret och tar mig helt felfritt till platsen. En ganska otrolig kunskap, faktiskt.

Tack vare att jag pendlat så mycket i mitt liv vet jag hur bussar och tider och sånt funkar. Nästa gång ska någon annan få ta hand om det så kan jag få göra sånt som jag inte kan.

Ska sätta mig och skriva ett schema över alla mina uppgifter jag måste göra under jul - så att jag slipper plugga så förskräckligt mycket under jul. Hur nu den planen ska hållas vet jag inte, men det ska nog gå bra.

Var för övrigt och julhandlade på Dollarstore idag. I vanliga fall när man julhandlar köper man julklappar. I mitt fall köpte jag julpynt till mig själv. Jag är en fruktansvärd människa, haha.

Puss <3

Illuminaughty

Publicerad 2011-11-04 18:13:25 i Allmänt,

Tisdag: Handlade och åt sedan Tacos med Ewelina, Sara och Magdalena. Vi gick sedan ner och satte oss i ankars-bastun, där vi sedan (inte i bastun utan utanför) satte på oss ansiktsmasker och drack Asti (mousserat vin). Det var jättehärligt. Ska göras om.

Onsdag och Torsdag hade vi en gästlärare från Stockholm här, Madeleine. Hon var helt kanonbra, har aldrig träffat en så bra lärare. Hon var 50 och stencool. Hon lärde oss om hur vi ska göra danser för 10-12åringar. Det var jättekul.

Idag har jag suttit och skrivit hemtenta i 6 timmar hemma hos Magdalena. vi gjorde det inte tillsammans men vi diskuterade svaren ibland. Så det var inte fusk, tycker jag. Det var ju trots allt en hemtenta.

Idag bakade jag mina livs första Jitterbugg.
1 bilden är den första kullen.
bild 2 är den andra kullen.
bild 3 är marängen som det inte blev någon riktigt maräng av eftersom det kom i för mycket gula i smeten.
bild 4 är första kullen som är klara.


Det blev gott, men det skulle ju som sagt varit lite mer maräng i för var tvungen att kasta mer än hälften. Menmen. Till nästa gång har jag en elvisp så min arm inte behöver ramla av igen.

Ikväll blir det hem till Magdalena och kolla på Idol, och sen kolla på film kanske. Och äta jitterbugg.

Puss <3

In the Dark

Publicerad 2011-11-01 00:20:58 i Allmänt,

I fredags när Robin kom hit kändes det jättekonstigt. Han var här. Knäppt och overkligt. Helgen gick fort, vi gick ut och åt på Golden Dragon, kollade på film och åt onyttigt. Igår käkade vi pizza (Hawaii) och idag gick vi en stund på stan.

I fredags var vi på Halloweenfest, men tyvärr hade jag glömt ordna gäst-leg till Robin så vi kunde gå till kåren, så det blev bara förfest hos Ewelina för vår del. I lördags chillade vi med att kolla på Transformers 3 och efter det gick jag o dansade. Efter det gick vi till Golden Dragon där jag åt en Entrecote med potatisgratäng och bearnaise-sås. Han åt biff, med pomme till. Väl hemma kollade vi på The Eagle (antikens-rom-film) och Black Swan (balett-skräckfilm), och knaprade morötter med taco-dipp.

I söndags gick vi till Dollarstore och shoppade loss. Jag köpte röda gardiner, inslagningspapper, nackellack och nya bruna tallrikar. Jag vet, brunt är väl inte världens snyggaste färg, men jag håller på och inreder mitt hem i grönt och brunt. Försöker tappert. Efter Dollarstore gick jag och dansade och när jag kom hem gick vi o köpte pizza. Vi kollade på Thor och Hem till Midgård.

Idag gick vi på stan, jag köpte galgar och uppladdningsbara batterier på Clas Ohlson. Jag börjar förstå varför morfars favoritaffär är just Clas Ohlson. Kollade även på vinterjacka och vinterskor. Hittade kanske något att ha.

När vi kom hem släppte jag bomben, och innan han åkte hem idag var vi singlar. Jag mår bra, jag tror att han mår bra. Han tog sig hem med livet i behåll i alla fall, och verkade må bra när vi skiljdes åt. Det finns inte mycket mer att säga än att det var det bästa som kunde skett, för han förtjänar så mycket mer än en flickvän som inte bryr sig om honom. Visst, känslorna finns fortfarande, men inte som förut. Hoppas han skaffar sig en redig tjej nu, så ska jag bli proffesionell dansare om fyra och ett halvt år (efter lärarutbildningen alltså). Nu jävlar.

Godnatt! <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela