tialachan

Behind the Moon

Publicerad 2012-08-28 20:38:00 i Allmänt,



- Matt Costa.
 
Det är nu måndag... nej vänta... tisdag... och jag är ganska trött - redan. Kom hem från Gällivare i söndags vid fyra, var hemma en stund och gick sedan iväg och dansade med en av mina klasskompisar. Vi jobbade vidare på vår koreografi. Helgen i Gällivare var mycket trevligt, hade filmkväll på fredagen (såg The Woman in Black och Friends with Kids) och på lördagen hjälpte jag min kusin med att få klart hennes och hennes pojkväns nya stuga. På kvällen var vi ute på krogen och där blev vi väldigt irriterade på alla dräggiga och jobbiga typer, men hade bortsett från det en ganska trevlig kväll.
 
 
 
Igår var jag iväg på komvux och pluggade matte och var sedan och dansade med min vän igen. Blev ännu mer pluggande på kvällen och sedan ett kort samtal till kusin och sedan - till min stora lycka - ett samtal från Prins Charmig! Mysigt.
 
Idag träffade jag 1/3 till av klassen, det var roligt att träffa dem igen. Blev skitdeprimerad efter mötet och gick sedan och pluggade på komvux. Gick runt lite på stan efter det och har nu lagat köttfärspaj och pluggat ännu mer. Jag ska ta och byta recept för sås-fyllningen är inte så god, så ska försöka hitta någon annan. Det är knappt någon smak på den. Behöver kanske kryddas med något. Taco-krydda, kanske.
 
Var föresten och handlade igår igen. Tvättade även mina kläder. Diskade. Jag hann med mycket igår.
 
Nu är jag trött, på grund av det.
 
Det här är föresten Kusins skojiga kombination av smörgåspålägg!
 
Puss <3

Gravity

Publicerad 2012-08-22 19:50:29 i Allmänt,

- Sara Bareilles.
 
Idag var jag på komvux och tog ett förkunskapstest, vilket tydligen gick väldigt dåligt. Jag hade mycket att repetera. Efter komvux var jag och dansade med en klasskompis i några timmar, dansade lite balett och styrketränade, sedan koreograferade vi lite till en remix av Gotye och Kimbras låt Somebody that I used to know. Ska fortsätta med det imorgon.
 
Har lagt upp en matematik-planering för hösten. Eller i alla fall fram till vecka 40. Jag ska repetera hela bok C under tre veckor, sedan har jag fyra veckor på mig att räkna bok D och sen blir det prov på det. Dumt att man inte kommer ihåg allt man lärt sig.
 
Pratade med kusinvitamin idag och ska åka till henne på fredag. Ska bli mycket roligt!
 
Idag började de nya ettorna sin Nolle-Period. Jag är så avundsjuk på dem. Jag vill också! Träffade/såg många av phösarna och det såg så roligt ut! Nästa år ska jag nog vara med också! Det händer mycket nästa år...
 
Brödrosten är det som används mest sedan jag köpt alla nya grejer. Jag köpte marmelad, så snart är mitt bröd helt slut, så måste till nästa vecka gå och köpa nytt bröd. Jag får föresten lön denna månad också, inte lika mycket som i juli men en liten summa i alla fall! Det är bra! Jag måste börja spara pengar! Jag måste börja plugga! Jag måste börja träna! Om man ser ett Jennyformat hål i en vägg någonstans häruppe i Piteå så vet man att jag gått in i väggen, haha.
 
I går regnade det, tidigare idag var det sol och nu regnar det. Kan det inte bara vara ett väder en längre tid istället?
 
Puss <3

Scotty Doesn't Know

Publicerad 2012-08-21 16:39:05 i Allmänt,

- Lustra.
 
Jag lovade ju att lägga upp bilder från Stockholm, men idag var jag och handlade massor med en av mina klasskompisar så lägger upp bilder på de grejerna istället! Mycket, mycket roligare.
 
Fick en ny mikro för endast 400 kr! Med "fick" så menar jag att jag äntligen fick användning av mina presentkort på Elgiganten. 
Nya högtalare till datorn, mina gick ju sönder strax efter att jag flyttade hit. Också Elgiganten. Med en ordentlig baslåda till.
 
Sedan köpte jag en korg-liknande sak. Däri ligger nu alla mina garn.
  
 
Jag köpte en ny glasburk, där jag nu har massor med müsli i. Dollarstore. Till höger är min nya brödrost, köpt från ÖoB!
  
 
Jag köpte även nya matlådor, men fann dem inte lika intressanta som grejorna ovan, så tog aldrig kort på dem. Köpte glas också, som jag ska blanda drinkar i, har jag tänkt. De glömde jag ta kort på. Jag var dessutom och klippte mig idag, men har bara toppat det och klippt lugg så det är ingen större skillnad. Köpte en bal med toapapper och lite bomull och ny marmelad som jag ska prova att ha på mina rostade mackor. Tur att jag har bröd hemma, haha.
 
Stort tack till min vän som hjälpte mig få hem allting idag! <3
 
Högtalarna är mycket bra, föresten. Nu ska grannarna få igen, mohahaha.
 
Puss <3

Fixed at Zero

Publicerad 2012-08-20 19:29:38 i Allmänt,

- VersaEmerge.
 
Idag var jag på Studiecentrum/Komvux där jag hade introduktion inför Matematikkursen jag ska läsa i höst.Jag trodde jag skulle läsa MaD, men tack vare det nya skolsystemet ska jag läsa en del av D-kursen men mest av E-kursen, för att det har ändrats så. Hur ska detta gå?!
 
Träffade en av mina klasskompisar på stan idag, det var trevligt att se henne igen. Jag var och satte in mina födelsedagspengar på kontot och postade ett brev till CSN. Jag var dessutom och handlade på Systembolaget idag för första gången. Presentkortet som jag fått när jag fyllde gick åt, haha. Blev lite vodka, likör och vin. Lite av varje, hehe. Har dessutom kommit på att jag har för tok för mycket kläder, så ska införskaffa förvaringsboxar, men hittade inga idag när jag kollade runt på stan. Ska ta mig till Dollarstore imorgon och kolla om jag hittar några där. Sedan ska jag förbi Elgiganten och köpa mig en mikro och en brödrost och ett par högtalare. Och blir det pengar över på presentkorten(vilket jag tvivlar på) ska jag försöka hitta en billig hårtork också. Den jag har nu skulle tyvärr slängas. Jag tyckte om den.
 
Här är en bild på de nya gardinerna. Jag är inte nöjd med mitt köp. De är för tunna. Svensken och dess bubbla, ni vet. Privatliv.
 
Här kommer bilderna från Falkenberg.
Utsikten från Grand Hotel. Åt båda hållen, haha.
Tråkigt väder.
 
Jag ska spara på Stockholmsbilderna, så jag har bilder att lägga upp nästa gång jag skriver. Måste tänka på framtiden, jag tar ju inte mycket kort.
 
Idag lagade jag det vanliga, ris och kyckling, men gjorde en currysås istället för pulver-bearnaisen (inget fel på den, dock). Såsen blev mycket god. Lite klumpig kanske, men sådan kock, sådan mat... Här är länken till receptet: http://www.kokaihop.se/recept/sas-till-kyckling-2
 
Ska slappa en dag till, men imorgon då blir det att sätta igång med dansträningen igen, nu när jag har salar att använda.
 
Puss <3

Take Care

Publicerad 2012-08-19 17:40:56 i Allmänt,

- Drake, Rihanna.
 
Gårdagen började mycket stressigt. Jag hade inte bokat några biljetter och priserna var mycket höga, så det fick bli nattåg till Piteå denna gång. Inget jag rekomenderar, måste jag säga. Hann dock träffa Prins Charmig innan jag åkte igår, och det var mycket trevligt. Tåget mot Stockholm gick vid nio och sedan fick jag sitta och vänta där på nästa tåg i en timme. Och inte fick jag en plats i sovvagnen, utan fick sitta i en vanlig stol. Som tur var så blev den andra platsen ledig efter några timmar så då kunde jag lägga mig ner, och fick kanske en timmes sömn, knappt. Sedan fick jag sitta och vänta två timmar i Umeå på att bussen skulle komma som skulle ta mig till Piteå, och då sov jag några minuter emellan varje stopp, så blev lite piggare nu på eftermiddagen. Men är ändå jättegrinig och trött så ska gå och lägga mig tidigt idag. Det tog föresten nästan 4h att åka från Umeå till Piteå. Usch, inget jag vill göra igen. I morse åt jag ett äpple, och innan dess åt jag McDonalds med Jimmy vid halv nio, så det blev inte mycket mat i magen, för jag behövde gå och handla innan jag fick någon mat när jag kom hem. Så åt inte förrän vid tre. Inte bra. Jag tror jag handlade ganska vettiga saker idag. Blandat med onyttiga förstås, men mest nyttiga. Eller det blev kanske fifty-fifty.
 
Jag har på tok för mycket prylar i min garderob. Jag har för mycket prylar i min lilla lägenhet! Därför tänker jag göra mina två vänner i Marmorbyn till lags genom att lägga upp nya bilder på lägenheten, haha.
 
Min Walk-in-closet, som för tillfället (och resten av året) är helt fullproppad med nödvändiga, men mest onödiga saker.
 
Hallen, som för första gången (då jag inte skulle lämna stället) är tom. Okej, nästan tom. Ett par av alla mina 13 (!) kikar fram runt hörnet där. Bilden råkade bli lite suddig.
 
 
Mitt "kök", som för första gången inte innehåller massor med disk, utan bara ett set från en middag, haha.
 
Fina möbler (lägenhetens). Fint fat (mitt).
 
Min säng (lägenhetens, likaså överkastet). Kuddarna har jag faktiskt köpt själv (tror jag). Det rosa som hänger är min NolleP-bricka från förra året. Det som lyser är en reflex som föreställer Lilla My från Mumindalen. Och det stökiga nattduksbordet till vänster.
 
Mitt (deras) köksbord brukar se värre ut. Därför äter jag aldrig där såvida jag inte har gäster. Gröna gardiner.
 
Det här skrivbordet brukar också se värre ut. Men såhär har jag det, i alla fall. Måste byta de där gardinerna till höger. De är hemska! Jag tror jag sätter upp mina nya lila gardiner.. kanske imorn eller senare i veckan. Eller inte alls, haha.
 
Jag ska lägga upp bilder från mina turistande dagar i Stockholm också. Det kändes roligare att lägga upp bilder på lägenheten så Stockholmbilderna kommer en annan dag. Falkenberg också, fast det var bara tre bilder, varav två kan tyckas vara i närheten av att vara intressanta. Återkommer, alltså, med mer bilder. När jag kommer ihåg, förstås.
 
Puss <3

Flytta på dig

Publicerad 2012-08-15 21:26:00 i Allmänt,

- Alina Devecerski (tack Sofia!).
 
Det är nu onsdag och jag är inne på tredje kvällen. Dansandet går bara bättre och bättre, men jag vill nog inte påstå att det går särskilt bra. Fast det var katastrof förra veckan.

Igår gick jag runt på stan, köpte en tröja från Monkey. Idag sprang jag runt längs med hela Drottninggatan och letade efter Fjällräven-väskor, men kunde inte hitta någon som sålde sådana. Jag blev tipsad om Naturkompaniet på Sveavägen, så köpte en lila väska påväg till Balettakademien. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd faktiskt. Jag får titta på den under kvällen och morgondagen. Jag tror jag kanske vill ha en ljusare färg på väskan, fast jag tyckte om den lila. Ska försöka bestämma mig.

Prins Charmig smittade ner mig med förkylning så jag har gått och ätit strepsils sen igår morse. Halsen känns mycket bättre.

Köpte en bok från SF-bokhandeln idag. Jag kommer inte ihåg vad den heter tyvärr. Jag kände att jag kan ju inte ha gått två dagar i rad till samma affär och spenderat minst en timme därinne båda dagarna utan att ha köpt något, så det fick bli denna. Den handlar om törnrosa som sovit i tusen år - och vaknar upp i vär tid där hon nu ska leva. Ungefär.

Puss <3

Hello

Publicerad 2012-08-13 22:45:56 i Allmänt,

- Martin Solveig. (rätta mig om jag har fel, vilket jag tror att jag har).

Födelsedagsfirandet i lördags gick bra, inga större katastrofer skedde. Inga mindre heller för den delen. Idag skriver jag via mobilen, vilket jag aldrig gjort förut. Jag befinner mig på att Hostel i huvudstaden och ska dansa hela veckan. Får se hur det går, idag gick det bra.

Träffade prins charmig på morgonen också. Det var trevligt. Hade för övrigt en mycket trevlig lördagkväll med mina vänner som kom och firade mig. Hoppas jag hinner träffa dem innan jag återvänder till Piteå.

Ska sova om ett tag, åt mat för en timme sen (vilket inte var så smart) och kommer nog behöva lyssna en del på ljudbok ett tag. Det bor många turister här.

puss <3

Rendezvous

Publicerad 2012-08-11 12:19:26 i Allmänt,

- David Lindgren.
 
Det är nu lördag och det är dags för födelsedagsfirande av mig och min lillebror. Veckan har gått åt till att pendla och dansa. Jag har pendlat till Stockholm för att jag har tagit klass för Brendan Collins (gästlärare från Kanada) på Balettakademien. De två första dagarna gick det ganska bra att dansa, men så kom onsdagen, vilken gick mindre bra och sedan torsdagen, vilken gick absolut sämst. Gårdagen fick jag igen genom att kämpa lite hårdare och det gick inte fullt så dåligt som på torsdagen, jag kunde till och med skratta åt mig själv igår. Nästa vecka ska bara gå bättre!
 
Detta innebär att min födelsedag spenderades med tågpendlande och dansande, fast pappa köpte Budapestbakelser och det var kanon. Jag fick några skraplotter, men vann bara 30 kr. Bättre lycka nästa gång, som man brukar säga.
 
Jag är ganska trött på Drottninggatan i Stockholm nu.I alla fall den delen som ligger mellan BA och tågstationen. Nästa vecka får jag ta och vandra hela gatan, och shoppa lite. Måste gå till gamla stan, de har SF-bokhandeln där. Sedan måste jag repetera MatteC inför höstens MatteD-kurs. Hoppas det inte kommer regna, för då kan jag ju inte sitta utomhus. Kulturhuset kanske blir bra. Eller Hostlet som jag ska bo på. Jag får se vart jag tar vägen.
 
Jag tänkte att jag, nästa vecka, ska läsa Isfolket-böckerna, men insåg nu under den här pendlande veckan att jag inte alls läser så mycket som jag brukade göra. Tiden på tåget har gått åt till att lyssna på HarryPotter-ljudbok (den femte) och typ stirra ut genom fönstret. Jag tröttnade på "The End of Mr Y" och ska lämna tillbaka den på måndag. Har jag tänkt, i alla fall. Måste lämna den för annars får jag skuld på boken för att den inte är inlämnad i tid. Typiskt mig att glömma lämna in boken på måndag.
 
Hoppas dessutom på att få träffa Prins Charmig ikväll, eller imorn. Eller på måndag. Innan jag åker tillbaka till Piteå i alla fall. MÅSTE få träffa honom innan dess.
 
Snart ska jag ta ut rullarna som sitter i håret, och dränka mig själv i hårspray. Jippi!
 
Puss <3

Slow Show

Publicerad 2012-08-05 21:17:19 i Allmänt,

- The National.
 
I onsdags åkte jag och mamma till Falkenberg och kollade på "Campa i Klaveret" på Vallarnas Friluftsteater. Den var mycket rolig och resan var mycket rolig, hade väldigt trevligt. Väl av tåget hemma igen åkte jag hem till Prins Charmig och spenderade min helg där. Vi spelade minigolf (han vann), badade, lagade mat, spelade Tekken 6 (han vann första omgången, jag vann andra omgången) och kollade på Paranormal Activity 1, 2 och 3. Jättebra skräckfilmer, intressanta, mystiska och superläskiga. Efter att vi sett alla tre filmerna så var det trean som gjorde störst intryck på mig, eller snarare den som gjorde mig räddast efteråt.
 
Imorgon åker jag till Stockholm för att dansa på Balettakademien för Brendan Collins, ska bli spännande, men börjar bli lite nervös över att det kommer vara så hög nivå på klasserna. Får se hur det går imorn.
 
Nu är jag jättetrött, men kan inte gå och lägga mig för jag sitter barnvakt och de vill nog inte gå och lägga sig än.
 
Har haft en kanonhelg och hoppas att kommande vecka kommer vara lika bra.
 
Puss <3

Om

Min profilbild

Jenny

Jag heter Jenny, men mitt användarnamn brukar vara Tialachan. Jag är en något inåtriktad ung kvinna med ambitionerna satta på att bli danslärare. Jag bor numera i Piteå och studerar på LTU - musikhögskolan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela